Ostali sportovi

Alen Bičakčić predstavnik BiH na Olimpijskim igrama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Alen Bičakčić predstavnik BiH na Olimpijskim igrama – Sjajan početak sezone 2019/2020. za perspektivnog mladog skijaša. Alen Bičakčić će predstavljati boje naše države na predstojećim Olimpijskim igrama mladih (YOG),  koje će se održati u januaru 2020. u Švicarskoj, Lausanne kao jedini muški predstavnik BiH u alpskim disciplinama.

Na olimpijadi će sudjelovati takmičari iz 70 država u uzrastu od 15 do 18 godina. Nakon uspješno odrađenog trenažnog procesa koji se odvijao najviše u Austriji, Alen je predanim radom uspio sakupiti FIS bodove koji su mu omogućili učešće. Prema riječima skijaške legende Ivice Kostelića koji je pratio Alena u jednom dijelu trenažnog procesa, pred njim je sjajna skijaška karijera, ali mu je osim podrške kluba i roditelja  potrebna i podrška lokalne zajednice.

Alenovi skijaški uspjesi se nižu iz godine u godinu. Prvi put je stao na skije sa samo 3 godine i odmah se zaljubio u taj sport. Predanim radom i velikim talentom ostvario je san svakog mladog sportiste.

Želimo mu da ostvari što bolji plasman i što uspješnije predstavi našu državu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno