Ljudi

Aldin Tucić: Nezir Hadžić mi je rekao da sam ga na momente podsjetio na rahmetli babu Safeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aldin Tucić: Nezir Hadžić mi je rekao da sam ga na momente podsjetio na rahmetli babu Safeta- Perspektivni bosanskohercegovački glumac Aldin Tucić dugo će pamtiti 18. april 2022. godine.

Naime, prije dva dana je u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad premijerno prikazan dugometražni dokumentarno-igrani film “Za nju vrijedi umrijeti” rediteljice i scenaristice Lejle Zvizdić, u kojem je Tucić ostvario glavnu ulogu.

Ovaj dokumentarac posvećen je ratnom heroju i generalu Safetu Hadžiću, koji je poginuo u akciji “Pretis”. Upravo je Aldin Tucić utjelovio Safeta Hadžića.

– Iskren da budem, nije mi nimalo bilo jednostavno. Nekako jedan po sebi jako težak film, a gledati da je vaše lice na trenutke oživjelo kao lice heroja i da to ljudi prihvataju tako lako je u meni izazivalo ponos i zadovoljstvo jer sam znao da sam napravio dobar posao. Ne mogu reći da mi je uloga bila najveći izazov u karijeri. Nekako uloge koje su daleko od vas su najveći izazov, a po svemu onome što su mi pričali o Safetu, nekako mi je bio itekako blizak. Čak i nakon premijere njegov sin Nezir je rekao kako sam ga na momente podsjetio na rahmetli babu jer sam pogodio čak i manire i ponašanje – kaže za Faktor Aldin Tucić koji se zahvalio na ukazanom povjerenju rediteljici i scenaristici Lejli Zvizdić.

– Trenutno smo se fokusirali na predstavu “A onda je nešto puklo”. Naravno, uporedo sa njom će se raditi “Ja, Bosanac”, ali pošto smo nekako u finalnoj fazi pred premijeru nove predstave, jednostavno fokus je bačen na nju – nastavlja Aldin.

Svestrani glumac posljednjih godina radi i kao voditelj jutarnjeg programa na Face TV, a nije mu strano ni pjevanje.

– Pošto nisam ranoranilac, nemam pojma kako ustanem i odradim taj posao kako treba. Ipak, kada nešto volite, onda vam nije teško. Najteže mi je bilo u periodima kada bih i pjevao, pa bukvalno sa svirke išao na jutarnji program, ali sam to odlučio da izbjegnem jer, koliko to sebi ne htjeli priznati, ne možemo baš toliko forsirati naše tijelo. Tucići su veoma muzikalna porodica. Moj brat Kenan polako, ali sigurno gradi karijeru u muzici. Prema mom mišljenju, s posljednjom pjesmom “Ništa mi nije, a sve mi je” nekako je konačno pronašao sebe i svoj stil, za koji mislim da treba da ide dalje. Možda se u budućnosti desi i naš duet, a mislim da nam se za to mora dogoditi pjesma. Nešto što bi nas obojicu potaklo da zajedno uradimo projekat. Ne znam ni sam šta nam dragi Bog sprema u budućnosti. Ako bude sudbine, bit će i pjesme – kaže na kraju Tucić.

Izvor: Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno