Ljudi

Aldin Karabeg: ništa nije nemoguće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aldin Karabeg: ništa nije nemoguće – Aldin Karabeg je svojom kreativnom i orginalnom e-mail porukom animirao Engleske nogometne klubove, sa pitanjem “Dajte mi razlog zašto da navijam za vaš klub?”. Na ovaj način je srušio stereotip da u tima godinama treba da radiš na mješalici, istovaraš gajbe i kopaš kanale. Dakle mladić se izdvojio iz prosjeka, hiljada mladih koji koriste savremene  tehnelogije isključivo za “dangubu”.

Njegovu priču su objavili britanski mediji, snimali su ga u Sanskom mostu u Londonu i u Liverpulu. Gostovao je u živom programu Premier liga TV u Engleskoj, gdje je na odličnom engleskom jeziku predstavio sebe ali i svoj grad i Bosnu i Hercegovinu. Inače je odličan učenik i izvrstan matematičar. Uradio je nešto drugačije i to je odlično prihvaćeno.

Forum građana Zenice je bio domaćin, ugostito Aldina i njegove prijatelje, na dan odigravanja nogometne utakmice BIH – Kipar u Zenici, a u saradnji sa sponzorima i partnerima obezbijeđene su ulaznice za utakmicu, smještaj, obilazak grada, te je na ovaj način podržan njegov gest. Osim gledanja utakmice, Aldin i njegovi prijatelji su, uz pratnju domaćina, obišli Zenicu, posjetili Gradsku arenu, te u prostorijama Foruma građa Zenice, učestvovali na press konferenciji.

Obzirom da su gosti iz Sanskog Mosta učenici Srednje mješovite škole, smjer Mašinski tehničar – kompjutersko projektovanje Aldinu i njegovim prijateljima upriličena je posjeta u novooformljenom dijelu Agencije ZEDA, koji je namijenjen razvoju IT sektora i poduzetništva u Zenici – Impulsni kreativni centar (ICC).  Posebno zanimanje su iskazali za principe rada 3D printera, 3D skenera i CNC mašina.

Ovo je jedan od svijetlih primjera u BiH, koje treba afirmisati i pružati im šansu. Zahvaljujući informacijsko – komunikacijskim tehnologijama njegov uspjeh je primjer i dokaz mladim osobama  da “NIŠTA NIJE NEMOGUĆE”.

Kompletna aktivnost je nastavak misije Foruma građana Zenice, koji u sklopu svojih projekata, afirmiše inovativnost, kreativnost stvaralaštvo mladih u svim oblastima života (ekologija, likovno, literarno i dramsko stvaralaštvo, sport i dr.).

FORUM GRAĐANA ZENICE   



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno