Zenica

ALBA Zenica: Edukacija u školama o električnom i elektronskom otpadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu Projekta „Jačanje javne svijesti o sekundarnim sirovinama iz komunalnog otpada – cirkularna ekonomija ” koji provodi Društvo za uklanjanje otpada i reciklažu “ALBA Zenica d.o.o. Zenica”, a sufinansira Fond za zaštitu okoliša FBiH provedene su aktivnosti edukacije osnovaca (OŠ Alija Nametak i OŠ Mak Dizdar) i mališana iz obdaništa (obdanište Sindibad i obdanište Bambi) o električnom i elektronskom otpadu.

Kroz ovaj vid edukacije obuhvaćene su sve najvažnije teme o tome šta je E-otpad, koje su vrste E-otpada i način kako da pravilno odlažemo ovu vrstu otpada.

Mališani su također upoznati sa značajem i važnosti očuvanja okoliša, te o pravilnom upravljanju otpadom. Učenici su upoznati sa najčešćim propustima i greškama vezanim za nepravilno odlaganje E-otpada, ali isto tako i sa prilikama i mogućnostima koje nastaju pravilnim odlaganjem u namjenske posude za odlaganje E-otpada.

Pored edukativnih radionica o E-otpadu, za navedene osnovne škole i obdaništa obezbjeđene su namjenske posude za skupljanje elektronskog i električnog otpada. Mališani će sada imati priliku da u svojim školama i obdaništima odlažu prikupljeni E-otpad.

#albazenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno