Najava dešavanja

Alast: Žena u ogledalu duhovnosti 30.05. u 18h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fondacija “Alast” – centar za naučnu i kulturnu afirmaciju Zenica u subotu, 30.05.2015.godine, organizuje u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici manifestaciju “Žena u ogledalu duhovnosti”. Manifestacija je zamišljena kao prigodan predramazanski poklon našim majkama, sestrama, kćerima, suprugama, tj. poklon ženi koja treba i mora, zajedno uz podršku cijele društvene zajednice, izboriti se za svoje istinsko dostojanstvo, čast i položaj koji joj pripadaju. Manifestacijom želimo poslati poruku da nismo zaboravili našu individualnu i kolektivnu obavezu prema ženi.
Pred savremenom ženom otvoreni su brojni putevi, ali samo neki od njih vode istinskoj sreći, zadovoljstvu, spokoju i uspjehu. Koji put izabrati? Kako prepoznati pravi put koji nas sigurno vodi do sreće koju svi priželjkujemo? Kome vjerovati i na koga se osloniti? Koga uzeti za uzora? Odgovor na ova i mnoga druga pitanja svaki pojedinac mora pronaći sam za sebe, međutim, mi kao udruženje građana, smatramo našom društvenom obavezom ukazati na one žene, majke, sestre i kćeri koje su svojim životom, u prošlosti ali i u našoj današnjoj društvenoj realnosti, svjedočile i svjedoče istinu i koje su bile i jesu istinska svjetiljka vodilja svima onima koji ne žele izgubiti ono najvrednije što imaju u svome životu.

U programu učestvuju: Ibrahim Bilčević, učač Kur’ana, gospođa Mubina Salkić, gost predavač, Ansambl “ORIJENT”, Mali hor Kewser, Hor Alast, glumac Mirza Mušija a
a u prilici smo pogledati poetsko dramsko uprizorenje koje je režirala naša poznata glucima i profesorica glume gospođa Dženita Imamović.
Ulaz je slobodan

Hor ALAST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno