Zenica

Aktivni RadiYo Građani: Panel diskusija sa Unom Telegrafčić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivni RadiYo Građani: Panel diskusija sa Unom Telegrafčić – Tokom naših prethodnih događaja projekta Aktivni RadiYo Građani, sa našim gošćama, Velidom i Hanom, razgovarali smo općenito o medijskoj pismenosti, ali i odgovornostima prilikom plasiranja sadržaja u javnost.

A sada? Znate li kakvi su zakoni koji određuju rad novinara? Znate li koje su sankcije ukoliko dođe do lažnih vijesti i klevete?

U četvrtak 26. 09. sa početkom od  18:00h, u Clubu 072 (Biznis), organizuje se treći po redu događaj na kojem ćemo sa našom ovomjesečnom gošćom Unom Telegrafčić razgovarati o medijskom pravu.

Ko je Una Telegrafčić?

Una Telegrafčić u udruženju BH novinari radi od 2012. godine na poziciji pravnice/koordinatorice u Liniji za pomoć novinarima gdje obavlja poslove pružanja besplatne pravne pomoći novinarima i medijskim uposlenicima, pisanja dopisa policijskim i pravosudnim institucijama, Ministarstvima, Inspekcijama rada, vlasnicima i urednicima medija i sl. Stekla iskustvo u radu na predmetima iz oblasti medijskog prava kao i zastupanje novinara na sudskim raspravama. Učesnica i predavačica na Forumu za advokate i pravnike kao i zaposlene u pravosuđu u Albaniji i BiH; Medijskoj školi etike –Vijeće za štampu BiH na temu govora mržnje; Situaciono testiranje diskriminacije LGBT osoba – Asocijacija za demokratske inicijative, te predavač iz oblasti slobode izražavanja i standarda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i iz oblasti uspostavljanja besplatne pravne pomoci u Crnoj Gori.

O projektu “Aktivni RadiYo Građani

Projekat se bavi rješavnjem i suzbijanjem problema nedovoljne medijske i informacijske pismenosti na području grada Zenice. Zbog nedostatka prilika za edukaciju, uloga medija se pogrešno interpretira i građani nemaju mogućnost da raspoznaju pravu istinu u medijima i njihovu svrhu, te su često žrtve nedovoljno sigurnog medijskog okruženja i neodgovornog rada u medijima, ali i neodgovornog korištenja informacija koje plasiraju mediji. Projekat „Aktivni RadiYo Građani“, koji je podržan od strane Evropske Unije, i vama pruža priliku da govorite o ovim temama.

Ukoliko želite da proširite svoje znanje iz oblasti medijske pismenosti i medijskog prava, želite da znate koje su zakonske procedure prilikom kršenja novinarske pozicije, ili jednostavno želite podijeliri sa nama svoje mišljenje iskustvo, pridružite nam se na ovom događaju.

Svoju potvrdu dolaska izvršite putem maila [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno