Zenica

Aktiviran besplatan broj za prijavu nelegalne gradnje i nelegalnog zauzimanja javne površine

Aktiviran besplatan broj za prijavu nelegalne gradnje – Služba za inspekcijske poslove i Služba za urbanizam Grada Zenica obavještavaju građane Zenice da prilikom izvođenja građevinskih radova, izgradnje, dogradnje ili nadogradnje objekata, formiranja gradilišta i sličnog, vode računa o poštivanju odredbi Zakona o prostornom uređenju i građenju („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“ broj: 1/14 i 4/16) i Odluke o komunalnom redu („Službene novine općine Zenica“, broj: 7/11 i 2/13).

Obavještavamo građane Zenice da je od četvrtka, 17.06.2021. godine aktivirana nova usluga na besplatnom telefonskom broju. Istom se građanima pruža mogućnost da slučajeve nelegalne gradnje i nelegalnog zauzimanja javne površine na području Grada Zenica prijave na broj 080 02 03 43.

Podsjećamo, Zakonom o prostornom uređenju i građenju propisano je da se izgradnji novog objekta, rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji postojećeg objekta može pristupiti isključivo uz pribavljeno odobrenje za građenje.

S ciljem suzbijanja bespravnog korištenja zemljišta, odnosno građenja i drugih zahvata u prostoru, nadležna inspekcija će u narednom periodu intezivirati inspekcijske nadzore u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem