Info

Ako kupujete robu online, morate znati……

Online kupovina
Online kupovina
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ako kupujete robu online, morate znati sljedeći podatak- Više od 40 posto stvari prodanih putem Interneta u Kini prošle godine bilo je ili krivotvoreno ili loše kvalitete, izvijestila je agencija Xinhua ukazujući na razmjere problema zbog kojeg je došlo do zastoja u brzorastućem online sektoru.

Prema izvješću koje je podneseno kineskim zastupnicima u ponedjeljak, nešto manje od 59 posto stvari prodanih online prošle godine bilo je “original ili dobre kvalitete”, navodi Xinhua.

Kina se pokušava riješiti lošeg glasa koji je prati zbog krivotvorenja robe. To predstavlja velike probleme i globalnim brandovima, kojima je Kina ciljano tržište, poput proizvođača iPhonea Applea i francuskog koncerna luksuzne robe LVMH.

U izvješću se poziva na “ubrzano donošenje zakona u području e-trgovine, poboljšanje nadzora i razjašnjavanje prava potrošača i odgovornosti trgovaca”. Dodaje se da je to nužno zbog rapidnog rasta online prodaje koja je porasla 40 posto prošle godine na 441,84 milijardu američkih dolara.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno