Zenica

Akcija mjerenja očnog tlaka u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija mjerenja očnog tlaka u KBZ – U Službi za očne bolesti naše ustanove provedena akcija besplatnog mjerenje očnog tlaka za stanovništvo Ze-do kantona.

Kao i prethodnih godina i ove godine JU Kantonalna bolnica Zenica i Služba za očne bolesti je obilježila “Svjetsku sedmicu borbe protiv glaukoma”.
Ove godine je Mart. „SVJETSKI MJESEC U BORBI PROTIV GLAUKOMA“.

U okviru obilježavanja “Svjetske sedmice borbe protiv glaukoma” u Kantonalnoj bolnici Zenica, u Službi za očne bolesti – Kabinetu za glaukom je dana, 09. 03. 2016. godine u periodu od 10-12h provedena akcija besplatnog mjerenja očnog tlaka za stanovništvo Ze-do kantona.

U pozivu upućenom iz naše ustanove stanovništvu Ze-do kantona o pomenutoj akciji je savjetovano da se jave na besplatno mjerenje očnog tlaka u cilju prevencije razvoja glaukoma i to :

• ukoliko nikada niste izmjerili očni tlak,
• imate 40 i više godina,
• imate glavobolje,
• imate dijabetes,
• imate hipertenziju/povišen krvni tlak,
• imate povišene masnoće,
• ili vam neko u porodici boluje od povišenog očnog tlaka .

vijest-10-03-2016-01Pacijentima koji su se odazvali navedenoj akciji nadležni ljekari u Službi za očne bolesti izmjerili su očni tlak, pregledali očno dno, savjetovali dalji tretman, u slučaju da je to potrebno.

Odziv stanovništva Ze-do kantona u provedenoj akciji je bio i više nego zadovoljavajući. Veliki broj pacijenata je prvi put pristupio ovoj vrsti zdravstvenog pregleda što ukazuje na činjenicu da je svijest stanovištva o ovoj vrsti zdravstvenog problema jako izražena kao i shvatanje o značaju organizovanja ovakvih akcija.

Zadovoljstvo provedenom akcijom besplatnog mjerenja očnog tlaka u Službi za očne bolesti je potpuno zbog činjenice da su pomenutu akciju podražale i mlađe kategorije stanovništva Ze-do kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno