Zenica

Akademiju pravničkih nauka okončalo 17 studenata Pravnog fakulteta Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropsko udruženja studenata prava ELSA Zenica, u saradnji s Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici, okončalo je projekt “Akademija pravničkih vještina”.

Projekt je implementiran uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, a u njemu je u protekla dva mjeseca, sudjelovalo 17 studentica i studenata tog zeničkog fakulteta.

-Radi se o prvom ovakvom projektu, ali nadamo se ne i posljednjem te da ovo postane tradicija na Pravnom fakultetu u Zenici. Projekt je obuhvatio učešće na osam radionica, na kojima su predavale nastavnice sa našeg fakulteta, a posebno želim istaći da smo imali i radionicu vezanu za prevazilaženje treme i straha od javnog nastupa, a koju je održao psiholog iz Zenice – kazala je asistentica na Katedri za građansko pravo PFUNZE-a Amina Hasanica.

Studenti su, napominje, bili izuzetno angažirani na radionicama te se “vidjelo da su zaista željeli da steknu sve vještine”, o kojima se govorilo tokom projekta. Projekt je prvobitno bio namijenjen studentima prve i druge godine, ali je bilo i studentica s četvrte godine.

Travničanin Alen Stojak, koji je student druge godine zeničkog fakulteta, istakao je kako je jako zadovoljan što je imao priliku sudjelovati u radu Akademije pravničkih vještina.

-Akademija se sastojala od osam modela, s naglaskom na pravni aspekt. Cilj ove edukacije bio je da, pored formalnog obrazovanja, usvojimo i neformalno obrazovanje koje je veoma bitno i ključno pri kompletiranju jedne akademske osobe, koja se sprema za traženju posla na tržištu rada – kazao je Stojak.

Tokom ovog projekta, naveo je, usvojio je vještine javnog govora i obraćanja javnosti, a što smatra da je jako bitno za osobe koje će u budućnosti “činiti naš pravni sistem te se boriti za ovu našu državu”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno