Košarka

Aida Kalušić sjajna i u redovima Triglava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aida Kalušić sjajna i u redovima Triglava   – Nakon sjajnih partija koje je pružala u dresu Čelika, Aida Kalušić nastavila je u istom ritmu i u dresu slovenskog Triglava.  U posljednje dvije utakmice u okviru prvenstva Slovenije za košarkašice, ekipa Triglava upisala je dvije uvjerljive pobjede i to protiv Janine 67:44 na domaćem parketu, te u gostima protiv Ilirije sa 79:56.

U obje utakmice Aida je imala double-double učinak. Protiv Janine je postigla 10 poena i imala isto toliko skokova, dok je protiv Ilirije imala učinak od 14 poena i 10 skokova. Svojom igrom u značajnoj mjeri je doprinijela ovim pobjedama sa kojima njen klub ostaje u trci sa Athlete Celjem za prvaka Slovenije. Pored domaćeg šampionata, Triglav sa uspjehom nastupa i u međunarodnoj WABA ligi. I u ovoj ligi bh. reprezentativka igra sjajno, a kao potvrda toga jeste činjenica da je bila najkorisnija igračica (MVP) 10. kola. Triglav je u ovom kolu slavio protiv prvaka naše zemlje, sarajevskog Play Off-a 67:52.

Kalušić je bila prvi strijelac sa 26 poena, a tome je dodala 11 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte, što joj je u konačnici donijelo index korisnosti 28 koji je bio najviši u posljednjem kolu grupne faze. U ovih nekoliko odigranih utakmica Kalušić se pokazala kao veliko pojačanje slovenske ekipe, a njene dobre igre možemo očekivati i u ostatku ove sezone.

Sportsport.ba / S. Mlaćo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno