Biznis

Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi – Direktor Bekrić podnio ostavku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi – Direktor Bekrić podnio ostavku – Amer Bekrić podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju Federacije BiH, saznaje Avaz.

On je ostavku na ovu funkciju podnio 18. maja i sada je na Vladi FBiH da prihvati i izabere novog direktora umjesto Bekrića.

Ovu informaciju potvrdio je Bekrić, kazavši da su Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi, a da ih Vlada s premijerom Fadilom Novalićem mjesecima ignorira i ne želi da im pomogne.

– Ne želim više da snosim odgovornost. Mjesecima tražim sastanak s Novalićem i on ne želi da me primi. Iako se Vlada obevezala da će snositi sve troškove izgubljenih sudskih sporova, sada nas ignoriraju. Umjesto da pomognu po presudi da se firmi Sa-Dagitim, koja je pravni sljednik firme Stanić Invest isplati milionska odšteta, oni tvrde da nisu stranka u postupku – kaže Bekrić.

On tvrdi i da 30 uposlenika već pet mjeseci nije primilo plaću.

– Novalić ne da želi da nam pomogne nego sve i opstruira. Umjesto pomoći, Vlada poništava ranije usvojen zaključak kojim preuzima obavezu snošenje troškova. Ali, ovdje se problem oko Feroelektra vuče od 2004. godine, iako je firma vraćena u državno vlasništvo. Međutim, mi smo sada kolateral i ne možemo vratiti taj dug po presudi, a računi su nam blokirani. Osim toga, mi s tim nemamo ništa niti smo tada vodili sporove – kaže Bekrić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno