Ljudi

Adi Pašalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adi Pašalić- Pod zajedničkim nazivom “Mlade nade Zenice” donosimo vam intervjue sa mladim i perspektivnim osobama iz našeg grada, koji su zahvaljujući svom trudu i radu napravili zapažen rezultat, ne samo na lokalnom nivou.

Adi Pašalić je rođen 16. augusta 1999. godine u Zenici, trenutno je učenik trećeg razreda KŠC “Sveti Pavao” Zenica. Rukometom se bavi već 10 godina, a u dosadašnjem toku karijere igrao je na poziciji srednjeg beka i lijevog krila(trenutna pozicija). Pored omladinskih kategorija ŠK Čelik Junior, Adi nastupa i za seniore ovog kluba. Zahvaljujući svom radu i trudu bio je učesnik posljednjeg okupljanja U18 reprezentacije BiH.

– Zašto si odlučio da se baviš rukometom?

Adi Pašalić: Rukomet sam zavolio veoma rano. Pratio sam utakmice naše reprezentacije na TV kao i utakmice Lige Prvaka i znao sam da je to pravi sport za mene.

– Ko je tvoj rukometni uzor?

Adi Pašalić: Svoju igru pokušavam da baziram na igri hrvatskog reprezentativca Manuela Štrleka. Njegova igra me fascinira i pokušavam što više da kopiram njegove poteze u igri.

Kakva su tvoja očekivanja od rukometa i od tvoje karijere?

Adi Pašalić: Očekujem da ću napredovati još više i nadam se da ću jednog dana profesionalno zaigrati za neki veliki evropski klub. Naravno, nadam se da ću također braniti boje moje domovine na nekom velikom takmičenju.

Učestvovao si na mnogobrojnim turnirima sa svojom ekipom. Možeš li izdvojiti jedan koji ti je ostao u najljepšem sjećanju?

Adi Pašalić:  Ne mogu konkretno izdvojiti jedan turnir jer sam učestvovao na mnogo dobrih turnira, ali u lijepom sjećanju su mi ostali turniri u Luksemburgu i “Turnir kraljeva” u Kraljevu. U Kraljevu smo osvojili četvrto mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Osvojio si mnogobrojna individualna priznanja u dosadašnjoj karijeri, koja su za tebe najznačanija?

Adi Pašalić: Najdraže su mi nagrade sa turnira iz Crvenke gdje sam učestvovao dvaputa i gdje sam jednom dobio nagradu za najboljeg srednjeg beka a drugi put nagradu za najbolje lijevo krilo. Sa tim nagradama sam potvrdio svoju raznovrsnost u igri. Također veoma mi je draga nagrada najboljeg igrača turnira u Kraljevu.

– Šta je potrebno da mladi rukometaš uspije?

Adi Pašalić: Potrebno je mnogo truda i zalaganja. Kvalitetan rad na treningu sa dobrim trenerima, ali i individualni rad kod kuće. U svakom sportu pravi sportista mora posvetiti mnogo vremena i poslije treninga svom napretku i poboljšanju svojih sposobnosti. Trening je ključan za uspjeh u svakom sportu, tako i u rukometu.

– Koja je tvoja poruka mladima koji odluče da se bave rukometom?

Adi Pašalić: Trud je najvažniji faktor u životu bez obzira da li se radi o školi ili sportu. Moji roditelji su me naučili da bez zalaganja nema rezultata i ja taj put pokušavam da pratim. Ako čovjek da sve od sebe za nešto, sigurno će to i postići. Rukomet je divan sport koji povezuje mlade osobe i stvara takmičarski duh kod mladih osoba i smatram da svako treba da se upozna sa osnovama ovog divnog sporta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno