Zenica

Abakusovci na Bijambarama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PU „Abakus“ Zenica je prva u regiji savremena ustanova za boravak, dodatno i dopunsko obrazovanje djece školskog uzrasta koja je uz dozvolu Ministarstva za obrazovanje,nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona osnovana da bi se pružila maksimalna podrška rastu i razvoju djece školskog uzrasta. Već sedmu godinu uspješno organizira programe koji potiču intelektualni, emocionalni, tjelesni i socijalni razvoj u toku trajanja nastave u školi, ali i za vrijeme raspusta.

Ovaj put, Abakusovci su prvi dan proljetnog raspusta iskoristili za izlet na područje Bijambara, koje obuhvata 370 ha, i nedavno je zakonom proglašeno zaštićenim područjem pete kategorije („zaštićeni pejzaž“). Tradicionalno se smatra jako vrijednim zbog svoje prirodne ljepote i bogatstva.

Cijeli dan su uživali u čistom zraku i prelijepoj prirodi, te uređenosti ovog turističkog mjesta. Na početku su se odmah oduševili ekološkim vozićem, kojim su se vozili
oko 2km i posmatrali livade, šume, potočić i jezerce. S obzirom da su vidjeli na livadama mnogo cvijeća koje se nalazi uz nešto zaostalog snijega, jedna djevojčica rekla: “Pa znate šta se desilo, ovdje su se sudarili proljeće i zima .)”
Poslije vožnje su organizirali igru u “drvenom gradu” u blizini planinarskog doma, brali su cvijeće i sakupljali šišarke za kreativne radionice.
U 13.00 su obišli Srednju bijambarsku pećinu, gdje su saslušali edukativno predavanje, pjevali pjesme slušajući eho i uživali u prelijepim stalaktitima, stalagnitima i draperijama. Poslije ručka ostalo je vremena za eksperiment “Vulkan”.

Pored kvalitetnog izleta, PU “Abakus” Zenica će od 27. do 1.5.2015., organizirati mnoštvo korisnih sadržaja za djecu od 6 do 12 godina. Svi roditelji koji žele, svoju djecu mogu uključiti na naše aktivnosti.
Više informacija možete vidjeti u rasporedu aktivnosti koji slijedi, a možete pozvati i broj 032 405 330. www.abakus.ba

Proljetni raspust

Više na linku:http://www.zenicablog.com/index.php/vijesti/zenica/item/3141-abakusovci-proljetni-raspust-zapoceli-izletom-na-bijambare

Posted by Zenicablog on Monday, April 27, 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno