Zabava

Abakusov Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018. – subota u 12 – BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Abakusov Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018. – subota u 12 – BNP Zenica – „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“ je  kulturno-javna manifestacija koja je nastala na osnovu mnogobrojnih  javnih manifestacija koje je „Abakus“ održavao u toku cijele godine za 9
godina svog rada i djelovanja sa ciljem promoviranja nadarenosti i specifičnih talenata djece predškolske i školske dobi, razvijanja  interesovanja i vještina koje su potrebne za javne nastupe i jačanja samopouzdanja kod djece predškolske i školske dobi.

Jedan od ciljeva jeste i nagrađivanje najboljih polaznika naših  programa, pa na samom kraju programa proglasimo one koji su bili  najbolji i dodijelimo nagrade i titule „PRIJATELJ GODINE“, „TALENT GODINE“ i „DIJETE GODINE“. Program „Festivala“ čine izvedbe dramskih predstava, igrokaza, plesnih,  folklornih, horskih i recitatorskih tačaka, te izložba likovnih i drugih radova koji su nastali na našim aktivnostima, radionicama i časovima u „Abakusu“.

Nakon dugogodišnjeg održavanja završne godišnje manifestacije u šestom  mjesecu, ista je izrasla u veliku manifestaciju koja se organizira u Bosanskom narodnom pozorištu, pred punom Velikom plavom salom sa preko 500 gostiju i u kojoj učestvuje od 80 do 100 djece polaznika programa PPU „Abakus“ Zenica , te naši gosti i prijatelji.

Prošlogodišnji „Festival 2017.“ je bio jako dobro posjećen, karte su  prodate vrlo brzo, a tražila se i karta više. Učestvovao je veliki broj djece, a sve to zabilježili su mediji, a podržali i sponzori. Videozapisi svake tačke programa „Festivala 2017“ objavljeni su na našem  YOUTUBE kanalu. Ovom prilikom se zahvaljujemo medijskim pokroviteljima prethodne manifestacije „Festivala 2017“, a to su bili: Radio-televizija „Zenica“ i „Naša riječ“, te web portali: „Zenicablog“, „Ekskluziva.ba“, „zenica24sata“ i „072info“.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE:
Manifestacija „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018“ će se održati 16.6.2018. godine (subota) u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (Velika scena) u 12:00h.

KO SU UČESNICI MANIFESTACIJE? Učesnici manifestacije su djeca predškolske i školske dobi, njih preko 80, starosti od 1 do 12 godina, koji pohađaju programe cjelodnevnog i produženog boravka u „Abakusu“

KOME JE MANIFESTACIJA NAMIJENJENA? Manifestacija „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018“ namijenjena je roditeljima, prijateljima, prosvjetnim radnicima i široj javnosti koja želi pratiti nastupe djece.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno