Politika

A-SDA (Stranka demokratske aktivnosti) o hapšenju predsjednika svog kantonalnog odbora u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

A-SDA (Stranka demokratske aktivnosti) o hapšenju predsjednika svog kantonalnog odbora u ZDK – Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) saopćila je danas da privođenje predsjednika Kantonalnog odbora te stranke Zeničko-dobojskog kantona Refika Kurgaša, a potom i razlozi njegovog hapšenja koje su prenijeli mediji, predstavlja izuzetno neugodno iznenađenje i vrlo potresnu vijest.

U saopćenju se ističe da, ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za Stranku demokratske aktivnosti BiH Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

“Stranka demokratske aktivnosti BiH po ovom će pitanju imati vrlo jasan stav koji ćemo bez ikakvog uvijanja iznijeti u javnost, jer smatramo da za ovakva nedjela ne smije postojati nikakav prag tolerancije”, saopćeno je iz Press službe A-SDA BiH.

Podsjećamo, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA u ZDK Refik Kurgaš uhapšen je jučer u Visokom.

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, Kurgaš je osumnjičen za krivično djelo spolnog odnosa sa maloljetnim djetetom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno