Nesreće

Djevojčica Sabina još u kritičnom stanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četverogodišnja Sabina Halilović iz Bistričaka kod Zenice teško je stradala i u životnoj je opasnosti nakon što je jučer udario odronjeni kamen ispred ulaznih vrata kuće u kojoj živi. Tragedija je utoliko veća jer je ovo područje preživjelo u maju prošle godine strašne poplave i klizišta, a Halilovići su bili danima odsjećeni od svijeta, da bi potom bili evakuisani do obližnjeg motela, gdje su dočekali helikoptersku evakuaciju ka Zenici.

Kako nam je rečeno u KBZ, djevojčica je i danas u komi, na aparatima za vještačko ventilirnje (disanje), nalazi se u izuzetno teškom stanju i bilo kakva prognoza je neizvjesna 

Prema izjavma ukućana, djevojčica se igrala ispred ulaznih vrata porodične kuće u prizemlju, da bi nekoliko sekundi prije fatalnog udara krenula ka vratima ulaza u amidžin dio kuće, gdje je i pogodio kamen.

– Preživjeli smo odrone, poplave, sami napravili improvizovani most da bi mogli kući, država nam nije dozvolila ni da raskrčimo truhla i savijena stabla iznad kuće. Molio sam šumariju više puta da se prekontroliše da ne bi kakvo stablo sletilo poslije poplava i sad je Bog tko htio da nas ovo zadesi, kaže njen otac Admir. On navodi da ne želi nikoga okrivljivati, jer se radi o trenutku sudbine i kako kaže “Božije volje”, ali ponavlja da je cijela kuća i dvorište u konstantnoj opasnosti od novih odrona.

halil bistricak2

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno