Košarka

U srijedu u Areni KŽK Čelik – ŽKK RMU Banovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu u Areni KŽK Čelik – ŽKK RMU Banovići (17h) –Utakmica za finale – Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je druga utakmica play off-a za prvaka BiH, sezona 2016/2017, protiv ekipe ŽKK RMU Banovići iz Banovića.
Utakmica KŽK Čelik – ŽKK RMU Banovići na rasporedu je u srijedu 10.maja 2017. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.
Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je istakao  da je povod za današnji press, druga utakmica play off-a za prvaka BiH i kratak osvrt na veliku pobjedu u prvoj utakmici u Banovićima u subotu.
Prisutnim su se obratili Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik, Aldijana Iriškić, kapiten Čelika, te Feđa Jovanović, predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Zenica.

Na početku obraćanja trener Kecman se osvrnuo na prošlu utakmicu iz 1.kola play off-a  protiv RMU Banovići, koja se igrala u Banovićima. Ističe zasluženu i sigurnu pobjedu nad favorizovanim i iskusnijim domaćinom, koja je rezultat poštivanja dogovora iz svlačionice, velikog zalaganja, htjenja i želje za dokazivanjem mladih košarkašica, uz sigurno vođenje igre Čelikove najiskusnije košarkašice Aldijane Iriškić.
U vezi utakmice u srijedu trener Kecman ističe da se dobro pripremaju kao i za svaku utakmicu. Kaže da ne treba dizati euforiju i tenzije pred ovu derbi utakmicu. Što se tiče zdravstvenog biltena Kecman kaže da je povoljan i da ima na raspolaganju sve igračice. Potrebno se što prije regenerisati, jer su utakmice dosta zgusnute i dolazi do bržeg trošenja organizma. Nada se povoljnom rezultatu, uz veću podršku sa tribina.

Aldijana Iriškić, kapiten Čelika, kaže da igra sa zadovoljstvom ovu sezonu uz ove Čelikove mlade i talentovane djevojke, kojima stalno govori da se ne treba zadovoljiti uspjesima, nego da treba težiti ka još boljim igrama i uspjesima.
-Ističem dobru igru cijele ekipe na utakmici u Banovićima, zasluženu ubjedljivu pobjedu ove mlade ekipe, čiji je prosjek starosti nešto manji od 20 godina. Ovakvi dobri rezultati ove mlade ekipe su pravi podvig,- rekla je, pored ostalog, Iriškić.
Feđa Jovanović, predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Zenica, čestitao je na vrhunskim rezultatima ovoj mladoj ekipi i stručnom štabu na čelu sa Slobodanom Kecmanom. Predviđa da će ova generacija postići još velikih rezultata.
-Imamo fantastičnu generaciju u muškoj i ženskoj konkurenciji, koja igra Ligu mladih KS BiH i gdje nastupa sedam selekcija u pet kategorija iz ZDK. Ponosan sam na njihove rezultate i pratim ih svakodnevno. Ove ganeracije su veoma talentovane i trebamo napraviti plan za njihov budući razvoj i rezultati će biti tu, – kazao je, pored ostalog, Jovanović.

Da podsjetimo, polufinale play off-a Prvenstva BiH za žene igra se na dvije dobijene utakmice, a eventualne treće utakmice-majstorice igrale bi se u Sarajevu, odnosno Banovićima.
U drugom polufinalu igraju Play off – Orlovi Banja Luka i nakon ubjedljive pobjede Play off-a u Sarajevu (109:77), očekuje se finale play off-a između nedavnih finalista u Kupu BiH, Čelika i Play off-a.
Pehar za prvaku BiH osvojiće ekipa koja u finalnoj seriji prva dođe do tri pobjede

Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Banovića  igra se u srijedu u Areni Zenica sa početkom u 17 sati. ULAZ JE SLOBODAN.
Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito ženske košarke, da dođu u srijedu u zeničku Arenu i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno