Biznis

Oprez: prevara sa zapošljavanjem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovana redakcijo Zenicabloga, javljam se iz razloga jer sam u dva navrata pokušao biti prevaren od strane čovjeka koji se predstavlja da je iz Žepča i nudi posao vozača.

Jednom mi je nudio posao vozača za Madi piletinu, a drugi put za posao vozača u Bingu. Čovjek se predstavlja pod lažnim imenom i prezimenom i daje lažnu i nepostojeću adresu i putem mobitela zove i nudi posao vozača. Prilikom ispitivanja potencijalnog “kanditata” dotični pita ima li kandidat položen državni ispit, jer bez njega ne možes biti prijavljen kao vozač u firmi.

Kada “kandidat” kaže da nema položen državni,  on mu daje broj telefona navodne osiguravajuće  kompanije iz Banovića ili Tuzle koja izdaje “ljekarsko uvjerenje sa beta osiguranjem” ili izdaje državni ispit ukoliko uplatiš na privatni račun određenu sumu novca. Meni je lično prvi put tražio 250 KM za državni ispit, a drugi put mi je tražio 130 KM za osiguranje. Vlasnik i izdavač tih potencijalnh osiguranja se predstavlja kao Eldin Duraković, a čovjek iz Zepča koji nudi posao vozača se predstavlja pod imenom Halim Musić.

Ja sam ovo već prijavio policiji i volio bih da i vi podignete svijest svojih sugrađana, jer su dotični dobro uvježbani par prevaranata odlučio da preko ponude za posao i uplate za raznorazne gluposti dođe do lagane zarade. Unaprijed zahvalan.

A.Z.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno