Ostali sportovi

Međunarodni šahovski turnir u Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji šahovskog kluba Travnik, u periodu 23 – 26 juli 2015 godine odigrat će se veliki međunarodni šahovski turnir pod nazivom ”TRAVNIK OPEN 2015”. Pravo nastupa imaju svi igrači iz zemlje i inostranstva sa rejtingom ispod 2400 poena. Igraće se 7 kola „švicarca“ uz tempo igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju te dodatak od 30 sekundi po potezu počev od prvog poteza. Nagradni fond je odličan – 3.750 KM a turnir će biti rejtingovan za FIDE listu.
„ Travnik ima dugogodišnju šahovsku tradiciju a vrijeme je da ponovno zauzme svoje mjesto na šahovskoj mapi . Ovo je prvi u nizu poteza koje ćemo povući u reafirmaciji šaha sa ciljem njegove popularizacije među mladima, „ istakao je Kemal Baltić predsjednik ŠK Travnik.Partije će se igrati u Centru za kulturu a direktor turnira je Jasmin Fajkić, dok će za sudijski dio biti zadužen Mirza Miralem, internacionalni sudija FIDE. Sve informacije o turniru mogu se naći na www.sktravnik.com 

ENI news



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno