Ostali sportovi

SRK Bosna na EP u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna i Hercegovina, grad Banja Luka poslije Svjetskog prvenstva koje je održano 2009.godine, po drugi put je domačin Evropskog prvenstva u raftingu. Na ovom prvenstvu je učešće uzelo najboljia 53. rafting tima u muškoj i ženskoj juniorskoj i seniorskoj kategoriji iz 18 zamalja Evrope. Bosnu i Hercegovinu na ovom prvenstvu predstavlja Sportsko-rekreativni klub “Bosna” iz Zenice sa muškim i ženskim seniorskim timom i Rafting klub “Dajak” iz Banja Luke sa muškom seniorskom posadom.

Ova dva BiH kluba su ostvarili najbolje rezultate u prošlogodišnjem takmičenju BiH rafting lige i stekli uslove za učešće na Evropskom prvenstvu. Takmičenje je počelo 20.05.15. (četvrtak) sa juniorskim takmičenjem, dok su seniori imali prvo takmičenje 21.05.(petak) u takmičarskoj disciplini sprint, gdje su rafteri Srk “Bosna” ostvarili 13.mjesto od ukupno 22.najbolje ekipe Evrope.
U ženskoj ekipi su tri nove takmičarke koje u Srk “Bosna” Zenica treniraju šest mjeseci i prvi put se takmiče na Evropskom prvenstvu, zbog čega su završile trku u sprintu na predposljednjem mjestu. 
Najbolje rezultate u dosadašnjem takmičenju ostvarila je ekipa Rusije u muškoj konkurenciji i Velike Britanije u ženskoj konkurenciji.  U naredna dva dana Evropskog prvenstva u raftingu slijedi natjecanje u disciplinama slalom i spust kada će se sumirati ukupni rezultati ovog prvenstva.

Predsjednik Kanu/kajak Saveza Federacije BiH

Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno