Biznis

Peti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica – Održan je peti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenice kojim je predsjedavao gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ovom prilikom usvojena je predložena izmjena Poslovnika o radu Privrednog savjeta, a razmatrana  je inicijativa Udruženja  Poslodavaca za otvaranje ulice u strogom centru grada Zenica za saobraćaj motornih vozila.

Članovi Savjeta upoznati su s projektom Lokalnog partnerstva za zapošljavanje kojeg realizuje Međunarodna organizacija rada (ILO), a finasira Evropska unija. Ukupan budžet je 4 miliona eura, od kojih su 3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Radi se o podršci za stvaranje novih radnih mjesta i lokalnom razvoju.

Cilj je poticanje održivog, partnerski orijentisanog tržišta rada na lokalnom nivou. Od 157 aplikanata prošlo je 48 među kojima i Grad Zenica sa partnerima. Slijedi izrada projektnog prijedloga za dobivanje grant sredstava. Rok je 25. januar iduće godine.

Bilo je govora i o olakšicama za investitore.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno