Info

Najbolji pravni fakulteti na svijetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dokazano je da oni koji završe najbolje pravne fakultete na svijetu najbolje i zarađuju. Bacite pogled na ovaj popis univerziteta na kojima su najbolji pravni fakulteti na svijetu.

Northwestern Univerzitet
Ova institucija je najbolja za karijeru, postotak diplomiranih pravnika zaposlenih u roku od 9 mjeseci je 94%, a njihova minimalna plaća je 160.000 $ godišnje. Razlog za ove izvanredne stope uspjeha čini se da je taj što fakultet potiče praktično iskustvo i nudi dobre mogućnosti za pravosudne prakse i stažiranje kod najboljih. Fakultet dobiva mnogo upita iz advokatskih firmi u potrazi za potencijalnim novim zaposlenicima. Školarina je oko $ 46.000 do $ 58.000, ovisno o odabranom stepenu.

Univerzitet Yale
Yale je na prvom mjestu najboljih pravnih fakulteta u SAD-u za 2015. godinu prema US News. Školarina je oko 54.650 $ godišnje, ali sa 625 studenata, 139 članova osoblja i prosječno 20 studenata po grupi dobro će se naučiti pravo. Ne koriste tradicionalni sistem ocjenjivanja, umjesto toga ocjenjuju po zalaganju, učešću u različitim aktivnostima i sl. Studenti mogu dobiti pravi doživljaj od 20 pravnih klinika na kampusu. Ovaj fakultet ima zavidan broj uspješnih bivših studenata uključujući Billa Clintona, Clarence Thomas i suca Vrhovnog suda Samuela Alitoa. Stopa zaposlenosti diplomanata je na 89,6%.

Univerzitet Cambridge
Ovaj istorijski univerzitet je tako poznat da je postao turistička atrakcija. To je jedan od najstarijih univerziteta na svijetu. Postoje opsežni objekti i resursi za učenje. Svjetski stručnjaci često drže predavanja i studenti imaju priliku za interakciju s uglednim znanstvenicima i stručnjacima. Pravni fakultet ima reputaciju vrhunske pravne škole i visoke kvalitete nastave. Približna godišnja školarina je 40.000 američkih dolara.

Univerzitet Harvard
Harvard ima ugled koji je na zavidnom nivou ali i tradiciju. Školarina je 53,308 dolara godišnje. Kroz studiranje na Harvardu organizuje se praksa već na prvoj godini, a studenti mogu steći iskustvo pomažući prave klijente. Stariji studenti mogu učestvovati na pravnim klinikama. Svaki student je dužan ispuniti 40 sati pro bono radom prije diplomiranja. Harvard ima zajedničke programe saradnje s Cambridgeom, tako da čak studenti mogu i studirati u Velikoj Britaniji jedan semestar. Možda najpoznatiji diplomanti danas su predsjednik Obama i njegova supruga Michelle Obama.

Ostali izvanredni pravni fakulteti su na Stanfordu, Oxfordu i Columbia.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno