Politika

Mirsad Ćivić: Podrška poljoprivrednicima Babinskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirsad Ćivić: Podrška poljoprivrednicima Babinskog sliva- Nekoliko dana pred zvanični početak predizborne kampanje Mirsad Ćivić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zenice na predstojećim lokalnim izborima posjetio je plantaže malina i budući park prirode na Postojnu iznad sela Puhovac, na graničnom pojasu između Zenice i Kaknja.

Sa predstavnicima udruženja Eko Tvrtkovac, Jakubom Spahićem, Senadom Pašalićem i Mevludinom Šabićem aktualizirano je nekoliko veoma bitnih pitanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, turizma, ekologije, putne infrastrukture i zakupa državnog zemljišta za potrebe ovdašnjih poljoprivrednika koji su se već profilisali kao ozbiljni radnici.

Ćivić u borbi za novog gradonačelnika Zenice nastupa pod motom „Zenica za sve nas“, i kao šef ŠPD- ove šumarije u Zenici poprilično je upoznat i involviran u dio aktivnosti koje provodi ovo udurženje, koje slovi za jedan pozitivan primjer odnosa prema bogatim resursima koje ima ovaj kraj zeničke općine i razmišljanjima mještana o njihovoj racionalnoj iskorištenosti.

Bilo je i konkretnih pitanja i odgovora, zahtjeva i planova, ali bez iskrene namjere da to gleda isključivo kroz politiku i politikanstvo, Ćivić je iskazao veliki interes da, kao čelnik gradske uprave bude srevis aktivistima Eko Tvrtkovca u svim njihovim opravdanim zahtjevima, planovima i ciljevima, ali i drugih srodnih udruženja koja jasno znaju šta hoće i kako to ostvariti, sve u cilju da dostojno žive od svoga rada i da ne budu tretirani kao građani drugog reda i trećeg prioriteta samo zbog toga što žive na selu.

Zenica, 30.8.2016.g.
Izborni štab SDP-a Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno