Nogomet

Foto: Zmajevi stigli u Zmajevo gnijezdo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mada je bilo najavljeno da se bh. reprezentativci u Trening centru u Zenici trebaju okupiti u 14 sati, do tog trenutka nijedan naš “Zmaj” nije kročio u centar, gdje su već odranije pristigli selektor Mehmed Baždarević i trener golmana Enver Lugušić.

Tek u 14:13 sati pristigli su rezervni golman Ibrahim Šehić i prvi strijelac Premijer lige BiH Riad Bajić, obojica ponikli u dresu Željezničara. Vise od tridesetak novinara nestrpljivo je čekalo obraćanje selektora Baždarevića, koje je najavljeno za 15 sati, kao i izjave naših reprezentativaca.

Selektor Mehmed Baždarević je održao kratku press konferenciju uoči prvog treninga, zakazanog već u 16:15 sati, a na kojem će trenirati igrači koji su pristigli. Do tog trenutka su to bili Ibrahim Šehić, Riad Bajić, Avdija Vršajević, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

– Nadam se da ćemo se do večeras i kompletirati – kazao je Baždarević, dodajući da će se, prema dogovoru, pripremama sutra pridružiti bivši kapiten Emir Spahić. Dodao je da mnogi igrači iz inostranstva letove imaju tek u poslijepodnevnim satima, tako da nije bilo realno da stignu do 14 sati.

– Jako je lijepo kada nema otkaza, pogotovo zbog povreda – kazao je Baždarević, koji ističe da svima u taboru, od igrača do trenera, želi prezentirati kako nas očekuje težak rival, kao i svaki drugi.

– Drago mi je što igramo kvalifikacijsku utakmicu. Andora je za nas važna kao i bilo koja druga reprezentacija. Ne želim da ih olako shvatimo. Na nama je da pokažemo ozbiljnost jer nam je cilj osvojiti tri boda – rekao je Baždarević, koji je očito pun elana i želje da u ulozi selektora napravi veliki rezultat sa selekcijom svoje domovine.

Sutrašnji poslijepodnevni trening, koji je zakazan u 17 sati, bit će otvoren i za novinare, ali i za naše navijače, kako je rekao Baždarević, koji žele da vide reprezentativce i osjete dio atmosfere u našem taboru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno