Košarka

Dan košarke na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

LIGA MLADIH KSBiH 4.KOLO  POBJEDE JUNIORA OKK ČELIK, PIONIRA KK ABECEDA I KADETKINJA KK BH START.  PORAZ KADETA OKK ČELIK. Ovog vikenda u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, na rasporedu su utakmice 4.kola u drugoj sezoni Lige mladih KSBiH, sezona 2014/2015, u sve tri selekcije (juniori, kadeti i pioniri). U ovoj ligi Zeničko – dobojski kanton, odnosno Košarkaški savez Zenica, kod dječaka predstavljaju ekipe OKK Čelik (juniori i kadeti), KK Abeceda Zenica (pioniri), te ženska kadetska selekcija BH Starta kod djevojčica, koja je igrala utakmicu 3.kola.

Juniori OKK Čelik, pioniri KK Abeceda iz Zenice i kadetkinje KK BH Start iz Zenice ostvarile su pobjede na domaćem terenu, a jedini poraz doživjeli su kadeti OKK Čelik, u „DANU KOŠARKE“ na Bilmišću, kako ga nazvaše u najavi ovih utakmica.

Donosimo rezultate selekcija OKK Čelik (juniori i kadeti), pionira KK Abeceda, te kadetkinja KK BH Start iz Zenice:
JUNIORI (U18)-Trener Omer Fajković: OKK ČELIK – OKK SLOBODA DITA 67:60
KADETI (U16)-Trener Adis Bajramović: OKK ČELIK – OKK SLOBODA DITA 53:63
PIONIRI (U14) (Trener Haris Milak: KK ABECEDA – OKK SLOBODA DITA 71:46
KADETKINJE (U16) –Trener Eldar Durmić: KK BH START – KK TEŠANJ 63:25

Utakmice su odigrane u dvorani na Bilmišću u prisustvu oko 150 gledalaca, za koju ljubitelje ovog sporta u Zenici vežu najljepše uspomene. U pauzama između utakmica gledaoce su zabavljali, djeca Baletnog studia i Osnovne baletne i muzičke škole „Ars centar“ Zenica i to Džena Sačak, Hamdija Cerić, Elmina Mbandoli, Aida Delić i Amina Karić. Oni su nedavno predstavljali Bosnu i Hercegovinu na kvalifikacijama za svijetsko prvenstvo u modernom plesu i baletu koje se održalo u Bugarskoj.

E.Imamović za Zenicablog

004 1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno