Naše

Armije RBiH 15: Ukinite divlju deponiju kod naših stanova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redakciji Zenicabloga obratio se Kućni savjet zgrade u ulici Armije RBiH na broju 15.

– Već par mjeseci pokušavamo riješiti problem otvorene deponije u našoj mjesnoj zajednici. Između ostalog, deponija ugrožava zdravlje romske i ostalih porodica koje žive nekoliko metara od kontejnera. Lokacija ustvari pripada mjesnoj zajednici Trgovišće, a predviđena je za MZ Mokušnice (obližnje solitere), piše nam predstavnik ovog kućnog savjeta.

Nakon rekonstrukcije ulice Armije RBiH nastao je problem “Gdje sa kontejnerima” ? Projektom nije predviđena lokacija, pa su, kaako tvrde stanari, iz Urbanizma prebacili lopticu na dogovor predsjednika kućnih savjeta i stanara.

– Preduzeće ALBA čeka Rješenje Urbanizma, a Urbanizam ignoriše problem. Gradska komunalna inspekcija je nadležna za nepropisno odlaganje otpada. Ako možete provjerite da li su bilo kad bilo kome napisali kaznu ili upozorenje za nepropisno odlaganje otpada. Još 2017.g. Služba za prostorno uređenje je donijela Rješenje br. 06-23-2953/16 o dislokaciji pomenutog kontejnerskog mjesta da bi sami svoje Rješenje prekršili 2023.g. Otvorena deponija je napravljena u roku sedam dana. Naše komšije iz obližnjih naselja sav otpad bukvalno istovaraju pored kontejnera. Iznenadili bi se kakav je sadržaj otpada. Drugi vid nekulture suživota je to da dotični iz auta izbace kese sa smećem ili ostave pored kontejnera koji je prazan. Naš apel je upućen Ispekciji, Urbanizmu i ALBA da ukinu spornu lokaciju i time učine život ugodnijim stanarima u ovoj ulici, kažu stanari.

U nastavku fotografije i dokumenti koji su priložeeni uz otvoreno pismo stanara ove zgrade:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno