Posuđeno

Čelik je jedini klub u državi koji ostvaruje rezultate bez podrške grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevo: “Iz budžeta Općine Novo Sarajevo, u svrhu finansijske stabilizacije, Željezničaru će pripasti 800.000 KM u 2023. godini”.

Mostar: “Stadion Rođeni ne bismo mogli renovirati bez velike podrške gradske vlasti. Pored toga, u prošloj godini Velež je iz budžeta dobio skoro 600.000 KM”.

Tuzla: “Pola budžeta FK Sloboda kluba čini prihod iz budžeta Grada Tuzla”.

Trebinje: “Gradonačelnik upriličio prijem igračima Leotara. Nakon uplate Grada, klub odblokirao račun”.

Doboj: “Gradonačelnik se zahvalio igračima, stručnom štabu i upravi FK Sloga na dosadašnjem predanom radu i tražio od istih da tako nastave, naglašavajući da njegova i podrška gradske uprave neće izostati”.

Posušje: “Osim izgradnje pomoćnig terena i novih svlačionica, Općina Posušje je za ovu godinu uduplala iznos namijenjen za NK Posušje”.

Konjic: “Uz pomoć Grada, Igman ulazi u Premijer ligu i obnavlja stadion”.

Gradačac: “Općina je zapravo jedini pravi sponzor FK Zvijezdi. Pozivamo privrednike na podršku”.

Gabela: “Općina aktivno sudjeluje u radu GOŠK-a. Pored redovnih uplata, Općina svake godine vrši uplate i na Plavo – bijeloj noći, a od sada snosi sve troškove prijevoza i službenih lica svih selekcija”.

Olovo: “Podatak da je naša najveća podrška naš načelnik daje nam jasno doznanja da radimo ispravno i da smo na dobrom putu da od FK Stupčanica stvorimo još jači brend i da se razvijamo u svim sferama”.

: ” . . . . “.

Čelik je jedini klub u državi (a vjerovatno i šire) koji ostvaruje rezultate usprkos, a ne zahvaljujući gradskoj vlasti.

Normalne ljude ovo ubija u pojam, ubija im volju za borbom za klub pa i za životom u ovoj kasabi. Međutim, “problem” je što kod onih nenormalnih 200 iz Vogošće, 800 protiv Mošćanice, 3.000 protiv Veleža ili 4.000 protiv Bosne izaziva još veći inat, još veću želju za borbom i još veću vjeru u uspjeh i konačnu pobjedu.

Što bude više opstrukcija, to će naša upornost biti veća i zbog takvog stava više nije pitanje hoće li Čelik vratiti dugove, odblokirati račun i vratiti se u Premijer ligu, nego kad će se to desiti i kakva će ulogu u tom svemu imati Gradska uprava.

U svakom slučaju, konačni pobjednik se zna 😉

Zadrtost 1945!

Robert Jonjić, FB

Autor članka je član Uprave NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno