Nogomet

U subotu NK Čelik – FK Rudar Kakanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu NK Čelik – FK Rudar Kakanj (14h) – Uokviru generalne provjere pred nastavak prvenstva u Premijer nogometnoj ligi BiH, zenički NK Čelik će na, svom stadionu Bilino polje u Zenici, u subotu 20.februara 2016.godine, ugostiti ekipu FK Rudar iz Kaknja, člana Prve lige FBiH.

Trener crno-crvenih, Elvedin Beganović, na raspolaganju će, po svoj prilici, imati sve igrače osim stopera Emira Jusića i rezervnog golmana Aida Vehabovića, koji su povrijeđeni, ali bi se u narednim danima trebali priključiti ponovo treninzima ekipe. Čelik je pojačan sa Aldinom Džidićem, koji se vratio u matični klub.
Stručni štab raduje zvanična informacija da 20-godišnji mladi reprezentativac BiH, Dženan Bureković neće otići u sarajevski Željezničar i da će ostati u Čeliku, te da će zauzeti svoje mjesto na lijevoj strani Čelikove formacije. Inače, Bureković ima ugovor sa Čelikom do 2017. godine.

Bureković je odustao od namjere da napusti klub. Dogovorili smo se o nastavku saradnje i on će vjerujemo u proljeće dati veliki doprinos ostvaranju takmičarskih ciljeva našeg kluba”, izjavio je za Sportzdk.ba Adnan Nuhagić, direktor Čelika.

U prvom kolu nastavka prvenstva, 27./28.februara 2016.godine (19.kolo) Čelik igra u Zenici sa Travnikom i pokušat će se revanširati Travničanima za poraz u prvom dijelu sezone (2:3, dva gola Mahira Karića).

 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno