Zenica

Vitežanka preminula od H1N1 liječena u Zenici

UKCS
UKCS
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vitežanka preminula od H1N1 liječena u Zenici- Pacijentica iz Viteza, koja je bila smještena i liječila se na odjelu Kardiologije u zeničkoj Kantonalnoj bolnici, nakon ustanovljavanja da su komplikacije izazvane  od “svinjske gripe”, na zahtjev infektologa KBZ u UKCS Sarajevo, gdje je sinoć e preminula, saznajemo iz ove ustanove.

Radi se o ženi, porodilji,  R.E. (1984.) iz Viteza koja je proteklih dana bila smještena u izolaciji zbog teškog stanja u kojem se nalazila.

Podsjetimo, od 69 pregledanih pacijenata sa gripoznim sindromom, 19 pacijenata je hospitalizirano na UKCS-u. Kod 11 pacijenata ustanovljen je virus AH1N1, a trenutno je na Klinici hospitalizirano šest pacijenata sa potvrđenim virusom AH1N1.

Stanje pacijenta iz Zenice inicijala S.I. je i dalje izuzetno teško, a pacijent je smješten u Jedinici internističke intenzivne terapije (JIIT).
Hospitalizirani pacijenti su pod stalnim nadzorom ljekara, te su zbrinuti adekvatnom terapijom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno