Zenica

Foto: Turski novinari u posjeti Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski novinari u posjeti Zenici – Danas su Mostovi Prijateljstva bili domaćini četveročlane delegacije iz turskih medija (novinska agencija Anadolija, Turska radio-televizija) na čijem čelu je bio direktor novinske Anadolije za Balkan Hakan Çelik.

Za prijatelje iz turskih medija smo organizovali posjetu JU “Dom i Porodica” gdje smo se susreli sa direktorom Brankom Dilberom. Razgovaralo se o mogućoj podršci i projektima za štičenike ove javne ustanove. Napravljena je i reportaža o “JU Dom i Porodica” koja će biti emitovana na TRT.

Takođe smo zajedno posjetili Filozofski fakultet i Odsjek za turski jezik gdje smo razgovarali sa dekanom Damirom Kukićem i šeficom Odsjeka za turski jezik Edinom Solak o zajedničkim aktivnostima.

Zajedno smo posjetili i sjedište RTV Zenica gdje su nas domaćini-direktorica Dženana Sivac i novinari RTV upoznali sa radom ove medijske kuće. Razgovaralo se o mogućoj saradnji i podršci RTV Zenica. Posjetili smo i sjedište novinske kuće “Naša Riječ” i susreli se sa predstavnicima (direktoricom, urednicom i novinarima) koja uskoro obilježava 60 godina od osnivanja.

Na kraju smo zajedno sa gostima i predstavnicima – novinarima i nekih drugih medija se lijepo družili u malo opuštenijoj atmosferi. Bio je ovo dan pun sastanaka i protokolarnih posjeta koji će nadamo se donijeti konkretne rezultate.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno