Ljudi

Neda Tadić

Dvoličnost i neljudskost teško mi padaju
Dvoličnost i neljudskost teško mi padaju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neda Tadić- Šarmantna Neda, s kolegom Ajdinom Taćijem, pored redovne rubrike o kulturno-historijskim znamenitostima, gledatelje uvijek iznenadi zanimljivim temama i gostima.

Šarmantna Neda Tadić, s kolegom Ajdinom Taćijem, vodi emisiju „Opušteno nedjeljom“, koja se emitira na programu BHT1. Te uloge, popularni dvojac preuzeo je od početka treće sezone, u kojoj gledatelje, pored redovne rubrike o kulturno-historijskim znamenitostima, uvijek iznenade zanimljivim temama i gostima. Sve to upotpunjeno je muzikom za koju je zadužen Zabavni i Narodni orkestar Muzičke produkcije BHRT-a, zajedno sa mladim bh. pjevačima.

Reporterska javljanja

– Ajdina poznajem iz studentskih dana. Ranije smo sarađivali na drugim projektima, tako da smo se lako uklopili ispred kamera. Kada voditeljski par kormilari emisijom, izuzetno je važno da se dobro razumiju, i unaprijed osjete šta bi kolega mogao reći ili uraditi, kako bi se nadopunjavali. Ranije sam radila s Harisom Bilalovićem. Pogledi su govorili šta onaj drugi misli. I s Ajdinom sam na sličnom putu – govori Neda.

Simpatična Zeničanka srednju je školu završila u rodnom gradu, a u Sarajevu diplomirala na Fakultetu političkih nauka, Odsjek žurnalistika. Na BHT1 je počela raditi od 2005. kao novinar-prezenter-reporter u dnevnoj živoj emisiji In:puls.

– Mnogo toga stane u trinaest godina rada u medijima. Mnogo je emisija, novinarskih priloga i reportaža, reporterskih javljanja i specijalnih projekata iza mene – od emisija o modi, lifestyle reportaža, pa do intervjua dana za informativni program BHT1 – kaže voditeljica, koja se može pohvaliti i autorskim radovima, poput reportaža “Poezija Mediterana“, “Istanbul,“ Lifestyle reportaže iz Mađarske te one o Mersadu Berberu.

Od 2009. godine bila je angažovana na projektu BHRT-a Sarajevo film festival. Radila je i kao voditeljica specijalnih emisija posvećenih Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014, a radi i emisije posvećene utakmicama Lige šampiona.

Iako je u emisiji ugostila veliki broj ljudi, ne bi mogla izdvojiti nekoga posebnog. Kaže, svaki sagovornik je po nečemu bio drugačiji, posebniji.

– U našoj zemlji živi mnogo izvrsnih ljudi, inteligentnih, inspirativnih, harizmatičnih i ljubaznih, ljudi čije riječi mogu promijeniti način na koji razmišljate i od kojih se može štošta naučiti. Imala sam čast s nekima od njih raditi intervju, porazgovarati i „ukrasti“ djelić njihovih misli, koje su mi otvorile nove horizonte. Bilo bi nepošteno izdvojiti samo jednoga – ističe Tadić, koja, iako uživa u poslu kojim se bavi, često poželi ostaviti novinarstvo i raditi neki relaksirajući i kreativniji posao.

Sunčani dan

– Stres, dvoličnost, neljudskost, neprofesionalizam i gaženje tuđeg i vlastitog dostojanstva u utrci za „senzacijama“, teško padaju, pa ponekad poželim raditi nešto drugo. Ko zna, možda taj dan i dođe – kaže Neda.

Za našu sagovornicu idealan odmor je provođenje vremena u tišini prirode, bez gužve, buke i telefona.

– Sve što mi je potrebno jeste sunčani dan i slobodno vrijeme. Spakujem ruksak i krenem put neke od naših ljepotica planina – otkrila nam je Tadić na kraju razgovora kako se relaksira.

Jedina iz BiH u Londonu

U junu 2006. godine Neda Tadić je bila jedina predstavnica iz BiH na konferenciji “Why women count“ održanoj u Londonu, na kojoj su učestvovali predstavnici iz 41 zemlje svijeta. Ona je tada napravila kratki film “Speaking Out“, o žrtvama silovanja.

Film je prikazan u zemljama učesnicama konferencije i na festivalima posvećenim ljudskim pravima.

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno