Ljudi

Snežana Vidović u filmu Danisa Tanovića

Snežana Vidović u filmu Danisa Tanovića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Snežana Vidović u filmu Danisa Tanovića – Film oskarovca Danisa Tanovića “Smrt u Sarajevu” naći će se u takmičarskom programu 66. Berlinalea, koji će danas zvanično biti otvoren. Jednu od glavnih uloga u filmu tumači Zeničanka Snežana Vidović.

„Smrt u Sarajevu“ svoju svjetsku premijeru u okviru Berlinalea imat će 15. februara, a prema riječima glumice, ovo je velika uloga za nju, samim tim što će se naći na jednom ovakvom festivalu. Uz to, kako kaže, nikad ranije nije ostvarila neki ozbiljniji angažman na filmu.

Šefica recepcije

– Berlinale je jedan od najprestižnijih filmskih festivala. Igram Lamiju, djevojku od nekih tridesetak godina koja radi kao šefica recepcije i pri tome je desna ruka direktora hotela. Majka joj je jedna od najstarijih radnica hotela koja radi u vešeraju. Lamija je ambiciozna djevojka koja jednog dana želi preuzeti mjesto direktora, sav njen život podređen je i posvećen poslu. Kroz film dolazi u svakakve situacije koje je dovode u razna iskušenja, a na kraju će se morati zapitati šta joj je zaista u životu najbitnije – govori Vidović.

Dodaje da se raduje što će se naći u Berlinu s ostatkom ekipe, jer svaki glumac sanja o nečemu poput ovog uspjeha. Posebno zadovoljstvo joj predstavlja što ju je reditelj poput Danisa Tanovića angažirao za jednu od glavnih uloga.

– Velika je čast kada vam neko ukaže toliko povjerenje, a da prethodno nismo nikada radili zajedno, nismo se čak ni poznavali. S druge strane, to je i velika odgovornost. Praktično, ovo mi je prva ozbiljna uloga. Pri tome još glavna ženska. Na početku snimanja imala sam užasnu tremu, ali je atmosfera bila opuštena i produktivna, tako da je osjećaj treme vrlo brzo nestao. Lijepo smo sarađivali i mogu samo reći da se nadam da ovo nije bio prvi i posljednji put – oduševljena je Vidović.

Umor nebitan

Na snimanju filma nemoguće je predvidjeti koliko će se puta ponoviti neka scena ili kakvi će biti vremenski uvjeti, ali njoj to ne predstavlja problem.

– Sve zavisi umnogome od same dužine scene, prostora u kojem se dešava i niza drugih faktora. Izuzetak su bile scene na krovu hotela „Holiday Inn“, koje su zavisile od vremena, dnevni plan se pratio u toku kompletnog snimanja i nije bilo odstupanja. Naravno, na kraju radnog dana kompletna ekipa bude jako umorna, ali kada znate da ste dobro uradili svoj posao i da je dan prošao veoma dobro, umor je nebitan – kazala nam je glumica.

Kompromis je bitan

– U svakom odnosu, bar prema mom mišljenju, kompromis je jedan od presudnih faktora ako želimo da nešto uspije, bilo to prijateljstvo, brak ili poslovna saradnja. Bez kompromisa ne možemo svi biti zadovoljni, a ako nismo zadovoljni, otvaramo prostor za mnoge druge probleme i to nikako ne može biti produktivno – poručila je Vidović.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno