Nogomet

Foto: ŽNK Čelik – Borac Jelah 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U pripremnoj utakmici pred novu sezonu, odigranoj danas 15.februara 2015.god. u Zenici, nogometašice ŽNK Čelik igrale su protiv ŽNK Borac iz Jelaha, inače člana 1.ženske nogometne lige FBiH.
Završeno je zasluženom pobjedom zeničkih nogometašica: Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Borac (J) 1:0 (1:0);

Jedini gol za domaće postigla je Medina Tuka u 5.minuti utakmice.
Početni sastav Čelika: Šabanović Arnela, Kablar Nermana, Bencun Sandra, Kavaz Safeta, Fetić Admira, Koluh Lejla, Kobilica Berina, Vazda Adisa, Pezer Muamera, Lužić Ulmija, Tuka Medina. (Trener Arijana Puljić). U sastavu Čelika danas nije bilo Čelikove ponajbolje nogometašice, Sumeje Bektaš, zbog smrtnom slučaja u porodici. Trenerica Puljić izvršila je nekoliko izmjena u sastavu tokom drugog poluvremena.

Utakmica je odigrana na terenu „B“ terenu stadiona na Kamberovićima (teren sa umjetnom travom) u 12 sati po sunčanom i prohladnom vremenu (+8*C), pred oko 30-ak gledalaca.
Obje ekipe su igrale na terenu fer i korektno. Domaće nogometašice propustile su još nekoliko prilika za postizanje golova. Borbene gošće iz Jelaha (druga godina od osnivanja ženskog kluba u Jelahu) pružile su dostojan otpor zeničkom Premijerligašu, a najviše su pokušavale ugroziti gol domaćih preko svog centarfora, kontranapadima i dubinskim loptama.
Inače, Zeničanke se nalaze na 5.mjestu Premijer lige BiH sa 3 pobjede i 7 poraza, nakon jesenjeg dijela lige, dok se Borac nalazi na 4.mjestu 1.lige FBiH sa 4 pobjede i 4 poraza, nakon prvog dijela prvenstva.

Narednu kontrolnu utakmicu nogometašice Čelika će igrati sa ekipom pionira iz FK Rudar. Utakmica je zakazana za nedjelju 22.februara 2015.godine u 11,30 sati. Nastavak takmičenja u ženskoj Premijer ligi BiH je utakmicama 11. kola, 07./08.marta 2015.godine.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno