Naše

Pehare: nađite alternativu i za pješake

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pehare: nađite alternativu i za pješake – Mještani Pehara i obližnjih naselja godinama koriste trotoar na Blatuškoj petlji da pješice dođu do svojih domov. Nakon što su krajem prošle godine počeli radovi na petlji, onemogućen je i pješački saobraćaj, a mještani koji razumiju potrebu popravke mosta, smatraju da je ipak trebalo bolje riješiti alternativne pravce za kretanje.

– Kako su je zatvorili i za pješake, što je u redu, ljudi trebaju raditi na miru, nisu iznašli nikakav alternativni put za pješake. Sad oni koji nemaju novca ili im je bliže pješice, moraju ići po mraku i po blatu, još uz rijeku, a većina ih se ne usudi ići nelegalno preko Željezničkog mosta, jer je opasan. Vama šaljem, jer ste najbolji u Ze i šire, znam da će nadležni to vidjeti i ndam se reagovati, kazao nam je mještanin Pehara Dž. H.

I vozači muku muče zbog zatvaranja petlje, a dio saobraćaja koji je preusmjeren kroz naselje Pehare otežava život i rad, ali i normalnu komunikaciju kroz zaselje, jer nerijetko između stambenih kuća, u uskim sokcima, “zalutaju” šleperi i autobusi. Nadamo se da će ovaj apel iz Pehara podstaći nadležne na reakciju. (ilustracije: posjetilac ZB)

12562387_10208196915103062_452982593_o

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno