Nogomet

Zenička NK FORTUNA pobjednik memorijalnog turnira u Buzić Mahali

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička NK FORTUNA pobjednik memorijalnog turnira u Buzić Mahali- Zenički kantonalni ligaš NK Fortuna pobjednik je 16.-tog Memorijalnog nogometnog turnira u Buzić Mahali kod Visokog, koji je odigran povodom sjećanja na 40-i jednog poginulog borca-šehida džemata Mokronozi i džemata Dobrinje.

U finalnom susretu Fortuna je nakon boljeg izvođenja penala savladala ekipu kakanjskog Rudara, člana Prve lige FBiH, rezultatom 5:4. Nakon regularnih 90 minuta igre rezultat je bio neriješen 1:1, pa se pobjednik turnira dobio izvođenjem penala. U igri, gol za Fortunu postigao je Irnis Kubat.

U penal seriji za Fortunu su pogađali Jusić, Pjanić, Kubat, Bajramović i Vardo.

– Treba naglasiti da su naši momci nastupili sa tri kadeta i dva momka u prvih jedanaest, koja su tek izašla iz juniora, uz par iskusnijih momaka ovi momci su pokazali da se na njih, itekako, u budućnosti može računati – kazali su ponosno iz NK Fortuna.

U susretu za treće mjesto domaći tim Zmaja je savladao reprezentaciju visočkog Gradskog nogometnog saveza (GNS Visoko) sa ubjedljivih 8:1.

Prvog takmičarskog dana, nakon što je gradonačelnik Mirza Ganić prigodnim obraćanjem otvorio turnir, u polufinalnim susretima Rudar je savladao ekipu Zmaja rezultatom 3:2, a zenička Fortuna je bila bolja od reprezentacije GNS-a Visoko rezultatom 2:0.

Stručni žiri turnira za najboljeg golmana proglasio je Mustafu Ganibegovića (Fortuna), najbolji strijelac je Tarik Hindija (Zmaj), a za najboljeg igrača proglašen je Ermin Ajanović (Rudar).

-Ono što je najvažnije, kontinuitet i vrijedna tradicija su nastavljeni uz garanciju da najhrabriji borci-šehidi, koji su naš grad i našu domovinu odbranili od agresije, nikada neće biti zaboravljeni i da će zauvijek biti u srcu i mislima –objavljeno je nakon turnira.

E.Imamović

Foto sa NK Zmaj i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno