Nogomet

Ove nedjelje od 17 sati na Kamberovića polju, NK Fortuna – NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru 17. kola Kantonalne lige ZDK, ove nedjelje 16.5.2021.godine u Zenici se sastaju zenički gradski timovi, NK Fortuna Zenica i NK Čelik Zenica, od prošlog kola zvanično prvak Kantonalne lige ZDK, sezona 2020/2021. Utakmica se igra na „B“ terenu na Kamberovića polju od 17 sati, a nominalni domaćin je NK Fortuna. Jesenas u 8.kolu, Čelik – Fortuna 3:0 (0:0) – Strijelac sva tri gola za Čelik bio je Selim Žuna u 55′, 70′ i 86′.

Iz uprave NK Fortuna  uputili su čestitke rukovodstvu kluba, stručnom štabu, igračima i navijačima kluba, na postignutim rezultatima, osvojenom prvom mjestu i plasmanu u Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

-U nedjelju očekujemo istinski spektakl, prvak Kantonalne lige ZDK, protiv finaliste Kupa ZDK.

Ekipa NK Čelik je prošla furiozno kroz Kantonalnu Ligu ZDK i cijelu sezonu igraju odličan nogomet, a ekipa NK Fortune Zenica,takođe, je u jednom fantastičnom nizu rezultata, 13 utakmica, 11 pobjeda i dva neriješena rezultata. U ovom nizu najviše izdvajamo pobjede nad ekipama Bosne iz Visokog i Krivaje Zavidovići u Kupu NS ZDK, ekipama koje se nalaze u samom vrhu Druge lige Centar -, kažu ponosno iz NK Fortuna, te nastavljaju:

-U nedjelju, svi Zeničani i Zeničanke trebaju biti ponosni na činjenicu, da ćemo na terenu, u obje ekipe, imati 36 igrača rođenih u Zenici, dokaz da u Zenici ima dovoljan broj kvalitetnih igrača koji u budućnosti mogu biti nosioci igre NK Čelik -, zaključuju iz Fortune.

Iz Fortune mole sve navijače koji budu prisutni na utakmici u nedjelju, za jedno fer i korektno navijanje, neka nedjelja bude dan pobjede sporta, nogometa, u Gradu Zenica, uz jednu sjajnu, fer i korektnu utakmicu na terenu, sa puno lijepih poteza i mnoštvo pogodaka. U prodaji su karte podrške za NK Fortunu Zenica, sa posebnom posvetom i čestitkom NK Čelik Zenica. Cijena karata je 3 KM i bit će dostupne kod trenera kluba do početka utakmice u nedjelju. Kupovinom karata podržite ove mlade momke i rad kluba NK Fortuna Zenica.

Bilježimo i Fair Play potez kluba sa Bilinog polja – pozvali su svoje navijače da pomognu rad gradskog suparnika, NK Fortuna, kupovinom ulaznica za nedjeljnu utakmicu.

-Naša ekipa već je osigurala prvo mjesto i prelazak u viši rang, čime smo još jedan korak bliže našem cilju – a to je mjesto u samom vrhu bh nogometa. I dok polako, ali sigurno, gradimo naljepšu sportsku priču, istovremeno želimo pružiti podršku svim mladim ljudima i pozitivnim projektima koji se bore za dobrobit sporta u našem gradu. Zato ovom prilikom pozivamo sve naše navijače i simpatizere da kupovinom simboličnih ulaznica po cijeni od 3,00 KM podrže rad NK Fortuna Zenica -, poručili su iz Čelika.

Nominovana službena lica za ovu utakmicu su: Glavni sudija Amir Haračić (Zenica), pomoćnici, A1 Maid Bejzić (Tešanj), A2 Emina Pašalić (Zenica), a delegat Osman Drino (Zenica).

E.Imamović; Foto NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno