Nogomet

VIDEO+FOTO: Fortuni i Čeliku po bod i gol

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 17.kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2020/2021, danas su u Zenici igrali, kantonalni ligaši,  zenički klubovi NK Fortuna i NK Čelik. Igralo se na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po oblačnom i povremeno sunčanom vremenu, + 20* C. Izvan stadiona i pored pruge bilo je prisutno nekoliko stotina gledalaca. Završeno je neriješenim rezultatom.

Rezultat: NK Fortuna – NK Čelik 1:1  (0:0);

Strijelci: 0:1 Sulejman Salkić u 68 za Čelik’, 1:1 Mahir Jusić u 84′ za Fortunu;

Crveni karton: Harun Bajramović u 86′ (Fortuna);

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija Amir Haračić (Zenica), pomoćnici, A1 Maid Bejzić (Tešanj), A2 Emina Pašalić (Zenica), a delegat Osman Drino (Zenica).

Sastavi ekipa:

NK Fortuna:  Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović, Adnan Šarić (cap) Mahir Jusić, Irnis Kubat. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve kod Fortune bili su: Mustafa Ganibegović (golman), Nermin Kovač, Adi Hadžić, Adnan Alić, Ajdin Hrustić, Anes Agić, Zulfo Madeško;

NK Čelik:

Hanan Sejmen, Haris Šehić, Harun Šabić, Gabrijel Popović, Sulejman Salkić, Faruk Piljug, Besim Kolić, Selmir Kovač, Harun Ibraković, Aidin Mahmutović, Dženan Smajić. (Glavni trener Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ajna Suljić);

Rezerve kod Čelika: Anes Čolaković (golman), Amar Šišić, Davud Čičak, Maid Horić, Sani Salijević, Anes Duraković, Edin Durmiš;

Danas na Kamberovića polju gledali smo interesantan susret između nominalnog domaćina, NK Fortune, koji je ovogodišnji finalista Kupa ZDK i NK Čelik, zvaničnog prvaka kantonalne lige ZDK za sezonu 2020/2021, bivšeg Premijerligaša, „gosta“ na današnjoj utakmici.

U prvom poluvremenu gledali smo borbenu utakmicu i sa nekoliko šansi za Čelik, koje su ostale neiskorištene, uz odlične odbrane u par navrata golmana Fortune, Alvina Bujaka. Do kraja prvog poluvremena ostalo je bez golova. Na prvi gol smo čekali do 68′, kada je gol za „goste“ postigao Sulejman Salkić za vođstvo od 0:1. Čelikov nogometaš je šutirao, a lopta je na putu prema golu Fortune nekoga zakačila iz odbrane Fortune, promjenila smjer i golman Bujak je bio nemoćan da sprijeći ovaj odbijanac.

Domaćini u ovom meču su izjednačili na 1:1 u 84′ preko Mahira Jusića iz slobodnog udarca, koji je odlično izveo Almedin Pjanić. Prethodno je u prodoru oboren ponajbolji strijelac Fortune, Mahir Jusić i to na samoj ivici kaznenog prostora na lijevoj strani, nekoliko metara od korner linije. Pjanić je direktno šutirao u gol, a golman Čelika je nedovoljno spretno intervenisao, a to je iskoristio Jusić i ubacio loptu u gol Čelika za izjednačenje 1:1, što je i konačan rezultat u susretu zeničkih gradskih kantonalnih timova.

Fortuna je imala veliku šansu u 88′ preko rezerviste Anesa Agića, ali ovaj nije pogodio gol iz dosta povoljne situacije. Sve u svemu, Čelik je imao više od igre, ali tu prednost nisu iskoristili u današnjem susretu.

Ipak, možda je i najrealniji, neriješen ishod današnjeg susreta, jer je i Fortuna pogodila stativu i prečku gola Čelika (Tarik Huzbašić) u drugom poluvremenu.

U posljednjem, 18.kolu prvenstva Fortuna gostuje Proleteru u Makljenovac, dok je Čelik domaćin zeničkom Sportingu.

Danas su u Zenici igrali kadeti i juniori NK Čelik i NK Fortuna uokviru 31.kola Omladinske lige BiH „Centar 2“. Kadeti Čelika bili su bolji rezultatom 2:1, dok su juniori Čelika deklasirali svoje vršnjake iz Fortune rezultatom 10:1. Bilježimo šest golova Alija Međuseljca za juniore Čelika, koji suvereno vladaju u juniorskoj ligi sa omjerom od 22 pobjede, tri remija i samo jednim porazom, 69 bodova.

Juče u Zenici igrali su pretpioniri  i pioniri NK Fortuna uokviru 20.kola kvalitetne lige ZDK, grupa „A“.

Bili su domaćini svojim vršnjacima iz FK Rudar Breza. Pretpioniri Fortune su pobjedili Rudar (B) sa 3:0, dok su pioniri Fortune poraženi od svojih vršnjaka iz Breze sa 1:2.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno