Zenica

FOTO: Trojica vrijednih Vrandučana očistili odmorište „Vranduk“ na putu M-17

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Trojica vrijednih Vrandučana očistili odmorište „Vranduk“ na putu M-17- Doprinos trojice Vrandučana na 22.april, Dan planete zemlje, je čiščenje i sakupljanje nabacanog smeća na i oko odmorišta „Vranduk“ na putu M-17, koje se nalazi nekih par stotina metara od tunela Vranduk II prema Zenici. Vrijedni akcijaši su dva brata, Zikret i Benjamin Šarić, te njihov rođak Zekerijah Šarić.

Oni su danas sakupili osam velikih vreća smeća kod odmorišta Vranduk na putu M-17, na prostoru odmorišta, te ispod samog odmorišta do korita rijeke Bosne. Kažu da će sutra nastaviti akciju čišćenja i da će sakupiti, možda, još toliko smeća, koje su nabacali nasavjesni putnici iz auta i kamiona. Smeće su prevezli traktorom do naselja Novi Vranduk, odakle će se dalje transportovati do odredišta,

Potrebno bi bilo, kažu, redovnije odvoziti smeće sa ove i sličnih lokacija, pa se smeće, vjerovatno, ne bi bacalo okolo odmorišta. U svakom slučaju lijep gest ovih vrijednih Vrandučana u danima Ramazana.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno