Kultura

POGLEDAJTE SPOT: Larisa Buro – Samo sa tobom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompozicija “Samo sa tobom” nastala je inspirisana Sci-Fi romanom “ALTRUISTA- anomalije srca” autora Selima Alagića i muzički oslikava put, karakter i duhovni razvoj glavnog protagoniste Dawuda koji se snažnih vjerskih principa i istančanog osjećaja za pravdu cijelo svoje sazrijevanje i postojanje suočava sa svijetom punim iskušenja, svijetom koji se raspada i svijetom koji na test i iskušenje stavlja svaki njegov princip i uvjerenje.

Riječ je, dakle, o veoma specifičnom romanu bosanskohercegovačke književnosti, u kojem sve ključa od naučnofantastične naracije, koja će recipijenta uveliko zainteresirati za njegovo čitanje. Par citata iz djela: “Iskušenja su kao pupoljci uspjeha i snage koji izranjaju iz našeg srca. Oni probijaju ljuske pasivnosti i suhoparnosti našeg života. Pokazuju ono najljepše što se krije u nama samima.”  “Svijet se promijenio; nekad je u vremenu bilo bereketa, pa se činilo kao da vrijeme ne postoji, a sada ga nema dovoljno. Bereket je nestao.”

-Znamo nekoliko svjetskih pisaca čija su djela “opjevana” i prije filmskih adaptacija – iako na našim prostorima vrlo rijetko, ako ne i nikako. Usput se može postaviti pitanje, ako filmovi, serije imaju svoju popratnu muziku , svoj “soundtrack” zašto to ne bi imala i dobra KNJIGA u nekoj formi, pa makar i kao muzika koju će čitalac imati u podsvijesti dok čita sadržaj? Ili će je jednostavno pustiti u pozadini dok čita sadržaj? Kao rezultat sigurno će jasnije razumijeti srž radnje ili karakter glavnog lika jer će muzika svakako dodatno obojiti emocije, situacije, radnju, zaplete.. U biti mi smo sada preskočili poznati redoslijed. Knjiga – Film/Serija – Soundtrack i inspirisani direktno KNJIGOM kreirali smo joj muzičku podlogu, kaže nam Larisa.

Muzika: Nedim Talić, Larisa Buro

Aranžman: Nedim Talić, Ashar Kurtović

Tekst: Nusret Imamović

Vokal : mezzo sopran Larisa Buro

Produkcija: Ashar Kurtović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno