Nogomet

FOTO: Čelik i dalje bez poraza, savladana Fortuna, tri gola Žune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenu atletskog stadiona Kamberovića polje snage su odmjerile ekipe Čelika i Fortune. Nakon što je Fortuna prije nešto više od mjesec dana izbacila Čelik iz kupa nakon izvođenja jedanaesteraca, danas je Čelik sa uvjerljivih 3:0 savladao Fortunu.

Na glavnom terenu Kamberovića polje danas se okupilo oko 1.000 ljubitelja fudbala. Već u prvom poluvremenu bilo je jasno u kojem pravcu će ići susret. Čelik je propustio nekoliko stopostotnih šansi, gdje se najviše izdvajaju prilike Kolića i Mahmutovića koji su promašili prazan gol iz peterca.

Fortuna je u prvom poluvremenu imala jednu sjajnu šansu preko Huzbašića, ali je golman Čelika, Adis Nurković imao odličnu intervenciju. Čelik nastavlja dominaciju i u drugom poluvremenu, a u 60. minuti nakon prodora Kolića, Žuna pogađa prečku i nakon toga postiže i gol. Čelik je drugi gol postigao u 75. minuti, nakon što je Čičak fauliran na nekih 20tak metara od gola, Selim Žuna sjajno šutira i matira golmana Bujaka.

U posljednjim momentima utakmice, Čičak je sjajno probio i biva oboren u petercu protivnika, nakon čega sudija svira jedanaesterac za ekipu Čelika. Loptu je uzeo Fenan Salčinović koji je prepušta Žuni kako bi mladi Žuna postigao hat-trick. Žuna bez većih problema sa bijele tačke savladava golmana Fortune. U posljednjem kolu Čelik gostuje ekipi Sportinga, koji se nakon osam kola nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli Kantonalne lige ZDK.

Čelik: Nurković, Šabić, Muslić, Kovač, Šehić, Žuna, Salkić, Šišić, Piljug, Kolić i Mahmutović. Još su igrali: Salijević, Salčinović, Čičak, Popović i Horić. Trener: Pavle Skočibušić.

Fortuna: Bujak, Tufekčić, Vardo, Pašalić, Pjanić, Kubat, Šarić, Huzbašić, Bajramović, Serdarević i Jusić. Još su igrali: Vardo, Hrustić, Agić, Tarahlija. Trener: Armin Bujak.

Foto : Jasmin Hadžić Blicko i Haris Džonlić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno