Zabava

VIDEO: Sama – nova pjesma iz studiYa Active

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Sama – nova pjesma iz studiYa Active – “Sama” je nova pjesma zeničke kantautorice Asje Kadić i jedna je od prvih autorskih ostvarenja u produkciji studiYa Active Zenica. Snimljena je i producirana u prostorijama Udruženja “Naša djeca” Zenica, kao i muzički video spot koji su snimili članovi organizacije.

Pjesma “Sama” nije prva pjesma koju je Asja napisala, ali je prva koju je objavila. Muzikom se bavi dugi niz godina kroz sviranje i pjevanje. Kaže da je inspiraciju za tekst pronašla u svojim emotivnim trenucima.

“Tekst sam napisala u svom krevetu nakon dužeg emotivnog trenutka. Da bih se osjećala bolje uzela sam ukulele u ruke i krenula sam da sviram, pjevam i pišem. U tom periodu života sam se osjećala tužno i usamljeno. Tekst je došao zajedno sa melodijom i, u tom trenutku je bio moj način bijega od osjećanja koja su u meni.”

Na pitanje da li je lakše pjevati ili svirati, Asja odgovara da je to subjektivno.

“Na primjer mnogo mi je lakše svirati flautu, nego gitaru, jer sam se navikla na flautu. To nikome nije isto. Meni je lično najlakše pjevati, ali ne i najdraže. Definitivno mi je najdraže svirati, učiti nove instrumente i istraživati nove zvukove.”

Iako joj je draže svirati Asja smatra da je najljepše kombinovati pjevanje i sviranje uz instrumente poput klavira ili gitare. Kaže da to probudi poseban osjećaj u umjetniku jer treba biti dvostruko kreativan.

Produkcija studiYa Active nastoji proizvoditi sadržaje za mlađe generacije u BiH, te im omogućiti da stvaraju i promovišu svoj umjetnički izraz time što mladima sa idejom daju prostor, resurse i podršku.

Video spot je osmislio i režirao Abas Hamzi. Asja kaže da ovo nije bila prva, niti posljednja ideja ali da su sve bile jednako apstraktne, ako ne i još više.

“Na kraju smo odlučili da je ova ideja za video nekako najkomplementarnija sa pjesmom i da će najbolje prikazati tekst i melodiju i dati najbolju energiju.”

Asja je zadovoljna produkcijom studiYa Active i beskrajno je zahvalna svojim prijateljima Abas Hamziju, Asmiru Mahalbašiću, Danki Damjanoviću i Marinu Bošnjaku koji su joj pomogli da njena ideja bude pretvorena u djelo i prikazana publici koja ima samo pozitivne komentare.

“Dosadašnji komentari su divni i pozitivni. Pozitivno sam se iznenadila što me na kraju nisu podržali samo moji roditelji, porodica i par bliskih prijatelja. U pitanju je šira publika što nisam očekivala i to me čini strašno sretnom.”

Asja poručuje da u skorijoj ili daljoj budućnosti od nje možemo očekivati nešto novo. Muziku smatra svojim životom, ne samo zato jer je studira, već što uživa u njoj. Od muzike se ne planira odvajati i zbog toga je sigurna da će je nastaviti stvarati. Za kraj našeg razgovora je imala jasnu poruku.

“Za sve one koji se bave muzikom ili žele da se bave poruka je da se ne zaustavljaju i odustaju. Možda je moja poruka kliše, ali je zaista tako, posebno u muzici. Ona je toliko širok pojam i ima toliko strana i zato ne treba stajati, treba nastaviti istraživati, stvarati novu, probati novu notu, novi instrument. Nikad ne treba stati, samo treba stvarati i to je moja poruka.

Spot i pjesmu Sama autorice Asje možete pronaći na linku:

U snimanju i produciranju pjesme su učestvovali:

Tekst pjesme: Asja Kadić

Aranžman: Danko Damjanović

Producent: Abas Hamzi

Mix & Master: Marin Bošnjak

Režija i montaža: Abas Hamzi

Kamera i montaža: Asmir Mahalbašić

Izvor: activezenica.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno