Politika

Naša stranka ZDK: Nećemo dopustiti da budemo instrumentalizirani za bilo čiji dolazak na vlast

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka ZDK: Nećemo dopustiti da budemo instrumentalizirani za bilo čiji dolazak na vlast – Uobičajena je praksa da se vladajuće stranke pred izbore pregrupišu i pokušavaju predstaviti kao opozicija. U ZDK to rade Savez za bolju budućnost i Demokratska fronta. Njihovi aktuelni pokušaji da naprave većinu u Skupštini ZDK nemaju i neće imati podršku Naše stranke. SBB i DF tek formalno, pukim sticajem okolnosti nisu bili dio vlasti u ZDK. Međutim, oni su kao opozicija sve vrijeme bili produžena ruka vlasti. U svim drugim kantonima u kojima je SDA imala većinu, ali i na drugim nivoima vlasti, i SBB i DF bili su pozicija. U Sarajevu su čak srušili vladu čiji su bili dio kako bi na vlast doveli SDA.

Sad, kad se približavaju izbori i kad nije isplativo u smislu izbornog rezultata biti sa SDA, i jedna i druga partija se od nje udaljavaju, pa su i u ZDK otvoreno počeli istupati protiv SDA vlade s ciljem njenog rušenja. Da bi u svojim nakanama uspjeli, potreban im je i glas Naše stranke. Neće ga dobiti. Naša stranka Zeničko-dobojskog kantona želi poslati jasnu poruku građankama i građanima da neće realizirati bilo kakvu političku saradnju i koliciju sa lažnom opozicijom oličenom u DF-u SBB-u, kao ni sa SDA, HDZ i A-SDA, koje su na vlasti u ZDK. Nećemo se ni na koji način uključivati u njihove međusobne sukobe niti dopustiti da budemo instrumentalizirani za bilo čiji dolazak ili ostanak na vlasti.

Ako je takvih sumnji ili očekivanja bilo, želimo ih odmah otkloniti.

Ostajemo istinska opozicija vladajućoj većini. Naša stranka nastavit će ukazivati na nerad i katastrofalno vođenje Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Međutim, to ne znači da ćemo koalirati ni sa strankama koje osnaživanje opozicije rade u svrhu jačanja vlastitog političkog imidža u predizborne svrhe, bez želje za suštinskim društvenim promjenama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno