Politika

Saopćenje za javnost: Vijećnik SDA Almir Dračo nije potpisao međustranački sporazum

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Vijećnik SDA Almir Dračo nije potpisao međustranački sporazum  – Zenička javnost je putem medija informisana da je u Gradskom vijeću Zenice formirana “nova” parlamentarna većina, a među potpisnicima međustranačkog sporazuma navedeno je i ime vijećnika SDA Almira Drače. Stranka demokratske akcije iznenađena je novim pokušajem podvaljivanja od strane odlazećeg gradonačelnika Fuada Kasumovića, jer je ime vijećnika Drače stavljeno bez njegovog znanja i potpisa, što je još jedna obmana javnosti.

Kasumović upravlja Zenicom posljednje četiri godine i snosi punu odgovornost za sve što nije urađeno u našem gradu, kao i za mnoge propuštene prilike da se naš grad vrati na put razvoja i napretka. Većina u Gradskom vijeću duže vrijeme ne postoji, a SDA ni na koji način ne želi biti dio retrogradne politike gradonačelnika Kasumovića.

Kasumoviću se, sada zvanično, priklonio i Savez za bolju budućnost, a za razlog ovog političkog manevra vjerovatno ćemo saznati u vremenu pred nama. Vijećem će, prema sporazumu, predsjedavati vijećnik Almir Babajić koji je očito spreman staviti ovjeru na plan Kasumovića da ugasi NK “Čelik” i napravi novi klub, da ugasi “Zenica-trans” i javni prijevoz trajno preda privatnim prijevoznicima, te legalizira mnoge sumnjive radnje od kojih će korist imati jedino gradonačelnik Kasumović.

Uvjereni smo da će birači na predstojećim lokalnim izborima prepoznati destruktivne namjere gradonačelnika Kasumovića i poslati ga na političko smetljište, te, također, kazniti sve one koji podržavaju politiku štetnu za naš grad. SDA će u Gradskom vijeću nastaviti djelovati s ciljem vraćanja ljudskog dostojanstva Zeničankama i Zeničanima, a političkog dostojanstva našoj Zenici.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno