Košarka

Košarkaši OKK Čelik u nedjelju u Areni igraju prijateljsku utakmicu protiv KK Posušje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši OKK Čelik u nedjelju u Areni igraju prijateljsku utakmicu protiv KK Posušje – U sklopu priprema za nastavak prvenstva u A1 ligi, košarkaši Čelika ove nedjelje, 12.1.2020.godine u 20 sati odigrat će prijateljsku utakmicu protiv HKK Posušje, aktuelnog jesenskog prvaka Lige Herceg-Bosne.

Utakmica će se odigrati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Nakon nesretnog poraza u finalu Kupa ZDK u prošlu srijedu protiv Kaknja (68:69), ovo će biti druga utakmica Čelika pod vođstvom novog trenera Josipa Pandže i drugi nastup Čelikovih pojačanja pred nastavak prvenstva, Nedžada Muratovića i Nebojše Maksimovića.

Prvi pripremni susret ekipe HKK Posušje najavljen je i na portalu Posuški.info da igraju „kod nekadašnjeg košarkaškog giganta iz Zenice, OKK Čelik“. Jesenji dio Lige H-B Posušje je završilo sa osam pobjeda i jednim porazom, te drže vrh tabele.

Zeničani su, nakon prvog dijela prvenstva u A1 ligi KS BiH, treći na tabeli sa omjerom od sedam pobjeda i četiri poraza, 18 bodova.

Drugi dio A1 lige nastavlja se 18.januara 2020. godine utakmicama 12.kola, kada ekipa Čelika gostuje kod KK IBU Spartansa iz Živinica i pokušati se revanširati za poraz u Zenici u prvom kolu od 87:92. Na ovoj utakmici je briljirao tadašnji igrač KK IBU Spartansa, a sada prvotimac OKK Čelik, Nebojša Maksimović sa 32 poena.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno