Info

Za utopljavanje dvije škole u Brezi izdvojeno 240.000 KM, Vlada ZDK sufinansirala rekonstrukciju PŠ Ravne Vareš

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za utopljavanje dvije škole u Brezi izdvojeno 240.000 KM, Vlada ZDK sufinansirala rekonstrukciju PŠ Ravne Vareš – Kantonalni ministri za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić i ministar zdravstva Dragoljub Brenjo boravili su u radnoj posjeti općini Breza. U pratnji općinskog načelnika Muniba Zaimovića ministri su obišli osnovne škole “Enver Čolaković” i “Safvet-beg Bašagić”, koje su obuhvaćene ovogodišnjim programom energetske efikasnosti, a kojeg implementira i finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

“U obje škole nastava je krenula na vrijeme i bez poteškoća, a uslovi su znatno bolji zahvaljujući značajnim investicijama. U utopljavanje zgrade OŠ “Enver Čolaković” prošle godine je uloženo 80.000 KM, a ove godine smo zajedno sa UNDP-om izdvojili 75.000 KM za postavljanje fasade i ugradnju led rasvjete. U Područnoj školi “Župča”, u sastavu OŠ “Safvet-beg Bašagić”, u toku je zamjena vanjske stolarije, fasade i rekonstrukcija sportske sale, za što je obezbjeđeno 166.000 KM. Radovi u Župči kasne jer lokalne vlasti u Brezi nisu pravovremeno osigurale potrebnu dokumentaciju, ali vjerujemo da će radovi biti završeni prije zime”, kazao je ministar Sinanović.

Direktorica OŠ “Enver Čolaković” Velida Zaimović-Džafić zahvalila se ministru Sinanoviću i Vladi ZDK na čelu s premijerom MIralemom Galijaševićem na odobrenim sredstvima, a direktorica Mersiha Dinar-Šehić je uime kolektiva škole “Safvet-beg Bašagić” ministru obrazovanja ZDK uručila prigodnu zahvalnicu.

Također, kantonalni ministri posjetili su Dom zdravlja “Breza” i Javnu ustanovu za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina”, gdje su sa direktorima Fikretom Salčinovićem i Amrom Mušić razgovarali o problemima i mogućnostima unapređenja uslova rada.

Ministri Sinanović, Čolaković i Brkić prisustvovali su i svečanom otvaranju Područne škole “Ravne” u sastavu OŠ “Vareš Majdan” Vareš. U ratu uništena školska zgrada potpuno je obnovljena, a rekonstrukciju vrijednu 100.000 KM zajedno su finansirali Turska vojna misija u BiH i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno