Zenica

Uručena zahvalnica MUP-u ZDK

Zahvalnica MUP-u ZDK
Zahvalnica MUP-u ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 14.10.2015. godine, u zvaničnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je bio Zamjenik Šefa misije i Konzul u Ambasadi Izraela u Albaniji, gospodin Tsach Saar, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Šut Semir sa svojim saradnicima.

U uvodnom dijelu razgovora gospodin Saar je izrazio veliko zadovoljstvo na ukazanom gostoprimstvu, te naglasio da je osnovni razlog ove posjete da lično uruči, u ime Ambasade Izraela u Albaniji, pismo zahvale ministru i policijskom komesaru Žilić Hajrudinu i Šut Semiru, zbog izuzetno profesionalnog postupanja na obezbjeđenju međunarodne nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja je odigrana dana 12.06.2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici. Takođe je naglasio da je ključni faktor ovog velikog uspjeha i efikasnog obezbjeđenja utakmice bliska i dobra saradnja policije Zeničko-dobojskog kantona i pripadnika izraelskih službi sigurnosti. Konzul Saar je takođe izrazio nadu za unapređenje saradnje u budućem periodu i realizaciju mnogih zajedničkih projekata, korisnih za obje strane, koji bi se, kako je pojasnio, ogledali u vidu edukacija visoko rangiranih policijskih službenika, te drugim vidovima podrške i edukacije, koji bi znatno unaprijedili postojeću opremljenost, obučenost i educiranost policijkih službenika.

Izražavajući zahvalnost za učinjenu posjetu, komesar Šut se zahvalio na uručenoj zahvalnici, te iskazao zadovoljstvo činjenicom da su prepoznati napori koji su uloženi na kvalitetnom obezbjeđenju naznačene utakmice, ozbiljnom pristupu na poduzimanju svih planiranih mjera i radnji, kao i maksimalnom angažmanu svih policijskih službenika angažovanih na praćenju i obezbjeđenju izraelske nogometne reprezentacije, koji su krajnje profesionalno i odgovorno odradili svoje zadatke i svim članovima gostujuće reprezentacije pružili maksimalnu bezbjednost. Takođe je izrazio uvjerenje da će naredni period obilovati zajedničkim projektima i dobrom saradnjom i da je na tom planu Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona otvorena za sve vidove komunikacije i saradnje.
Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno