Zenica

Od 15, preostala četiri dječija igrališta

Dječija igrališta sa klackalicama, ljuljama i sličnim zabavnim sadržajima, u Zenici redovno se održavaju i tehnički su potpuno sigurna za djecu, a za te namjene godišnje se iz gradskog budžeta izdavaja oko 20.000 maraka, kaže Emir Telalović, stručni saradnik za komunalne poslove u istoimenoj Službi Grada Zenice, koja je i nadležna za ove aktivnosti.

Poslove opravke po nalogu ove Službe obavlja zeničko preduzeće Alba, vršeći kontrolu igrališta jednom mjesečno, ali i popravak po svakoj dojavi o nastaloj devastaciji, a uz to se pred početak proljeća vrši i generalni remont igrališta namijenjenih za zabavu mališana.

– Zbog lošeg ponašanja pojedinaca vrlo su česte devastacije pojedinih sprava na ovim igralištima, što predstavlja i najveći problem u njihovom održavanju, kažu u nadležnoj Službi, navodeći da je to i razlog što Zenica od nekadašnjih 15-tak, danas ima samo četiri dječija igrališta. (V.J. RTVZE)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem