Rukomet

Rezime: Peti Međunarodni turnir prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je od 09. do 11. januara 2015.godine održan 5. međunarodni rukometni turnir prijateljstva, na kojemu je učestvovalo 28 ekipa sa preko 600 rukometaša iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i naravno Bosne i Hercegovine. I ovaj međunarodni turnir prijateljstva protekao je u organizaciji Škole rukometa „Čelik junior“ iz Zenice. Pomoć u organizaciji turnira i dizanja na viši nivo pružio je i Grad Zenica, Gradska Arena Zenica, te JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata .
Utakmice su igrane u dvoranama na Bilimišću, te u Areni Zenica, a ulaz je bio slobodan za sve posjetioce.
Finalne utakmice igrane su u Areni Zenica.

U finalu kategorije 2002. godišta prvoplasirana je ekipa Metkovića koja je u finalu savladala rukometni klub iz Maglaja, a trećeplasirana je bila ekipa Čelik Junior. Igračem turnira u kategoriji 2002. godište i mlađi proglašen je Alan Mujkanović, najbolji strijelac bio je Luka Gnjec, a najatraktiviji i ujedno najmlađi igrač bio je desetogodišnji Tarik Suljaković.
 
U kategoriji dječaka 2000. godišta prvoplasirana je bila ekipa Broda iz Slavonskog Broda dok su se na drugom i trećem mjestu našle ekipe Radničkog i Krivaje. Za najboljeg strijelca proglašen je Mirza Mehinagić, najbolji igrač bio je Adnan Isaković, dok je za prvog golmana turnira u ovoj kategoriji proglašen Joško Tokić.
 
Domaći Čelik Junior u finalu kategorije 1998. godišta sastao se sa rukometašima Radničkog iz Goražda, a pobjedu su odnijeli domaćini koji su u drugom poluvremenu napravili preokret na terenu, te rezultat sa poluvremena 9:12, okrenuli u završnici utakmice u svoju korist (19:17). Trećeplasirana je bila ekipa Crvenke koja je porazila ekipu Metkovića. Najboljim igračem proglašen je Muhamed Ajanović, najbolji strijelac Gajić Maj, a titulu najboljeg golmana ponio je Luka Pavičević.

U finalnoj utakmici SENIORA sastale su se ekipa RK Metlika iz Slovenije i RK Žepče. Prošlogodišnji prvaci, rukometaši Metlike, odlično su nastupili i ove godine, pa su u finalnoj utakmici poluvrijeme protiv ekipe Žepča priveli kraju sa 14:7, dok su na kraju utakmice svoju prednost povećali i završili utakmicu sa rezultatom 30:17. Treće mjesto pripalo je ekipi Čelik Junior.
Najbolji golman susreta Metlike i Žepča bio je golman Metlike Jan Muc, dok je Dokl Gašper odnio titulu najboljeg igrača.

Osim takmičarskog dijela, odigrana je i jedna revijalna utakmica između veterana „Čelika“ i rukometaša „Sloge“ iz Gornjeg Vakufa.  Sve utakmice sudili su arbiri sa EHF licencom.
I prošlogodišnji pobjednik ovog takmičenja bila je ekipa Metlike iz Slovenije.

Organizatori 5. međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva zahvalili su se svim učesnicima koji su bili dio ove rukometne priče, te su istakli da će i naredne godini okupiti ljubitelje rukometa na 6. rukometnom turniru.

E.Imamović za Zenicablog

Sa turnira



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno