Ostali sportovi

Press u TK „Čelik“ Zenica – Od 1.maja u Zenici Evropski teniski juniorski turnir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u TK „Čelik“ Zenica – Od 1.maja u Zenici Evropski teniski juniorski turnir – Povodom održavanja 19. teniskog turnira “Zenica Open 2018”, u prostorijama press centra na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici, danas je održana press konferencija.

Prisutnim su se obratili Damir Kukić, direktor turnira, Azra Baručija-Koluh, sudija i član OO turnira, te Mladen Andrić, član Organizacionog odbora turnira, predstavnik „Perutnine“ Ptuj u BiH.

Organizatori turnira su istakli da se ovaj 19. tradicionalni turnir održava u organizaciji Teniskog kluba “Čelik” Zenica i on je iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina.

Turnir se igra na terenima Kamberovića polja u Zenici u terminu od 01. do 6. maja 2017. godine od 10,00-19,00 sati. Održani su, do danas, kvalifikacioni mečevi, a od utorka 01. maja, počinje glavni turnir u pojedinačnoj i konkurenciji parova. U kvalifikacijama je učestvovalo 17 tenisera i teniserki dok je 8 najboljih obezbjedilo mjesto u glavnom turniru koji počinje u utorak.
Na turniru će učestvovati oko 80 igrača, iz 12 zemalja Evrope i jedna takmičarka iz SAD.

U Teniskom klubu “Čelik” su, zaista, ponosni što se održava tradicija ovog teniskog turnira koji se nalazi u kalendaru Tennis Europe, a ovo je već 19.turnir.

– Ponosni smo jer održavamo tradiciju izuzetno kvalitetnog evropskog turnira za ovaj uzrast, a ujedno dajemo priliku svim domaćim talentovanim igračima da odmjere snage na međunarodnoj sceni. Sretni smo, također, što ćemo dogodine imati i dvadeseti turnir, kojim ćemo nastojati obilježiti kvalitetu okupljanja mladih i talentovanih sportista u našoj zemlji. Mislim da će stručnjaci, a i publika uživati u narednih nekoliko dana i nadam se da će nas vrijeme poslužiti, te da ćemo zaista uživati u vrhunskom tenisu juniorki i juniora do 16 godina. Napominjem da ovdje imamo predstavnike 12 zemalja Evrope i SAD, a inače je ovaj turnir bio odskočna daska za brojne takmičare koji su poslije postajali poznati i kvalitetni teniseri -, kazao je, pored ostalog, Damir Kukić.

Predstavnik Perutnine i član OO Andrić ističe da je Poli tamo gdje su mladi i da im je čast podržavati ovakav veliki sportski događaj.

Kako je istakla Azra Baručija-Koluh, prvi nosilac turnira u muškoj konkurenciji je srbijanac Petar Teodorović. U ženskoj konkurenciji prva nositeljica je Mađarica Paloma Kerezsit.

Od zeničkih igrača nastupit će Maja Dodik
i Sarah Ibrahimagić iz Tenis kluba Mladost, zatim T. Jugić, S. Bačevina, Borena Pavlović i Stefan Pavlović iz Tenis kluba Čelik.
Polufinale je predviđeno za petak 04.maja, a finale u subotu 05.maja. U slučaju lošeg vremena finale se prolongira za nedjelju 06.maja 2018.godine.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada ZDK sa svojim resornim ministarstvom za sport, a sponzori turnira su: Grad Zenica, Perutnina Ptuj, BH Telekom, ITC, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno